Zonnepanelen voor het bedrijfspand

admin

22 oktober 2020

Het plaatsen van zonnepanelen wordt steeds populairder. Dit komt omdat er verschillende voordelen zitten aan het zelf opwekken van zonne-energie. Allereerst is het een duurzame manier van energie opwekken en daarbij zal het je op ten duur geld besparen, omdat je (bijna) geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen. De trend is zelfs zo populair geworden, dat ook organisaties investeren in zonnepanelen voor hun bedrijfspand. Want ook als bedrijf is het van belang om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ben jij benieuwd hoe je jouw onderneming duurzamer kunt maken, door middel van het plaatsen van zonnepanelen? Je leest het hier in dit artikel!

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Het aanschaffen van zonnepanelen brengt verschillende voordelen. De twee grootste voordelen zijn dat je een bijdrage levert aan het milieu en dat de maandelijkse energierekening naar beneden gaat. Maar wanneer je als organisatie zonnepanelen wilt aanschaffen, kun je van nog meer voordelen profiteren.

Duurzame keuzes van ondernemers worden gestimuleerd door de overheid, door middel van het aanbieden van verschillende subsidies en regelingen. De exacte subsidies en regelingen hangen af van de situatie van het bedrijf. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de grootte van het bedrijf. Wel kan ieder soort onderneming de BTW terugvragen op zonnepanelen

Tot slot, zit er nog een financieel voordeel aan de aanschaf van zonnepanelen. Er is namelijk een mogelijkheid waardoor je geen kilowattuur (kWh) hoeft te betalen. Deze optie wordt aangeboden, wanneer je te veel zonne-energie opwekt dan je verbruikt. Je kunt de overige zonne-energie storten op het lichtnetwerk, waardoor anderen groene stroom kunnen afnemen. Als dank van deze service, hoef je geen kilowattuur te betalen over jouw zonne-energie.

Welke zonnepanelen zijn geschikt voor mijn pand? 

Wanneer je interesse hebt in het plaatsen van zonnepanelen, kun je kiezen uit verschillende soorten zonnepanelen. De verschillen zitten in de materialen van de zonnepanelen en het vermogen. Voordat je een soort zonnepaneel uitkiest, wordt eerst gekeken naar de ligging van de zonnepanelen.

Over het algemeen worden zonnepanelen op daken geplaatst. Wanneer zonnepanelen op het dak worden geplaatst, wordt er gecontroleerd naar de hellingshoek van het dak en de ligging van het dak. Zonnepanelen die op het zuiden worden geïnstalleerd vangen het meeste rendement op. Mocht het dak geen optie zijn, dan wordt er gekeken of de zonnepanelen op de grond geplaatst kunnen worden.

Welke verschillende soorten zonnepanelen zijn er?

Nadat er gekeken is naar de opties voor plaatsing van zonnepanelen, kun je vervolgens het soort zonnepaneel uitkiezen. De basis zonnepanelen die op de markt te vinden zijn, zijn polykristallijne zonnepanelen. Dit zijn ook de goedkoopste zonnepanelen die er op de markt te vinden zijn. 

Je kunt er ook voor kiezen om monokristallijne zonnepanelen aan te schaffen. Deze zonnepanelen zijn technisch verder ontwikkeld dan polykristallijne zonnepanelen, waardoor je meer rendement uit deze zonnepanelen kunt halen. Je moet er dan wel rekening houden met dat de aanschafprijs hoger ligt.

Zoals je hierboven gelezen hebt, kun je als onderneming profiteren van verschillende voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen. Je onderneemt duurzaam en daarbij zullen vaste kosten naar beneden gaan. Tot slot, ondersteunt de overheid duurzame keuzes, waardoor je kans maakt op subsidie of andere regelingen.

Tip: Denk ook na over het onderhoud aan je zonnepanelen. Lees hier meer erover. Na verloop van tijd is er namelijk onderhoud nodig aan de zonnepanelen. Hiervoor moet je een aantal praktische zaken ingericht hebben. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken.