Zo vergroot je jouw naamsbekendheid

admin

26 augustus 2020

Je levert een mooi product of dienst en je hebt al wat klanten opgebouwd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je nog meer in the picture komt bij jouw doelgroep? Veel bedrijven hebben hier moeite mee en daarom delen wij in dit artikel vier tips om je naamsbekendheid te vergroten.

Wees actief op sociale media

Als bedrijf kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een sociale media profiel. Hiermee kom je betrouwbaar over op je (potentiële) klanten en creëer je betrokkenheid. Met social media kun je relatief eenvoudig en gratis jouw doelgroep bereiken.

Natuurlijk moet je hier wel iets voor doen. Naast het aanmaken van een social media profiel moet je ook regelmatig iets posten, minimaal één keer per week. Verder is het belangrijk om te reageren op reacties van je fans en op posts van fans en andere bedrijven. Zo laat je zien dat je betrokken bent en trek je meer volgers aan.

Investeer in promotiemateriaal

Veel kleinere bedrijven investeren niet direct in promotiemateriaal, omdat ze geen geld willen besteden aan iets waar ze niet meteen iets van terug zien. Investeren in promotiemateriaal zorgt voor meer naamsbekendheid, maar het levert niet direct meer klanten op. Toch is het goed om hier wel in te investeren, ook als je een kleinere onderneming hebt. Op den duur levert dit je waarschijnlijk wel meer klanten op en je komt zo ook professioneler over.

Je kunt bijvoorbeeld tape met eigen logo laten drukken bij TapePrint of pennen, mokken en tassen laten bedrukken.


Neem deel aan een beurs

Als je deelneemt aan een beurs waar jouw doelgroep komt, kun je direct al wat extra omzet genereren. Houd er wel rekening mee datjij je niet heel veel zal opleveren, omdat de deelname ook geld kost. Wel is het een goede manier om meer naamsbekendheid te creëren. Je kunt hier persoonlijk contact leggen met je doelgroep, waardoor je ook sneller een langdurige relatie met hen opbouwt.