Zo scherm je jouw KvK-adres af

Zo scherm je jouw KvK-adres af

Als ondernemer sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij deze inschrijving worden diverse gegevens van je bedrijf geregistreerd, waaronder het adres van je bedrijf. Het kan echter voorkomen dat je jouw KvK-adres wilt afschermen. Bijvoorbeeld omdat je vanuit huis werkt en niet wilt dat jouw privéadres openbaar wordt, of omdat je veiligheidsrisico’s wilt vermijden. In dit artikel lees je hoe je jouw KvK-adres kunt afschermen.

Waarom je jouw KvK-adres zou willen afschermen

Je kunt verschillende redenen hebben om voor een Kvk adres afschermen te kiezen. Een veelvoorkomende reden is dat je vanuit huis werkt en niet wilt dat jouw privéadres openbaar wordt. Wanneer jouw KvK-adres openbaar is, kan iedereen dit vinden in het Handelsregister van de KvK. Dit betekent dat iedereen kan zien waar jouw bedrijf is gevestigd en dus ook waar jij woont. Dit kan onveilig voelen, zeker als je alleen werkt of waardevolle spullen in huis hebt.

Een andere reden om je KvK-adres af te schermen, is omdat je veiligheidsrisico’s wilt vermijden. Bijvoorbeeld wanneer je als advocaat werkt en je geen ongewenste bezoekers op kantoor wilt ontvangen. Of wanneer je als juwelier werkt en je wilt voorkomen dat potentiële dieven weten waar jouw winkel is gevestigd.

Hoe scherm je jouw KvK-adres af?

Je kunt jouw KvK-adres afschermen door gebruik te maken van de optie ‘beperkt openbaar’. Hiermee wordt jouw adres alleen getoond aan bepaalde partijen, zoals de Belastingdienst, overheidsinstanties en bepaalde financiële instellingen. Andere partijen, zoals concurrenten of particulieren, kunnen jouw adres niet vinden in het Handelsregister van de KvK.

Om jouw KvK-adres af te schermen, dien je een verzoek in bij de KvK. Dit kun je doen via het online formulier op de website van de KvK. Hierbij dien je aan te geven waarom je jouw adres wilt afschermen. Wanneer je jouw adres wilt afschermen vanwege veiligheidsredenen, dien je dit te onderbouwen met bijvoorbeeld een politierapport of een verklaring van een beveiligingsbedrijf.

Kosten en geldigheid

Aan het afschermen van jouw KvK-adres zijn kosten verbonden. De KvK brengt hiervoor eenmalig € 35,- in rekening. Dit bedrag dient vooraf te worden betaald via iDeal. Nadat de KvK jouw verzoek heeft ontvangen en verwerkt, wordt jouw adres afgeschermd voor de gewenste periode.

Het afschermen van jouw KvK-adres is geldig voor een periode van vijf jaar. Na afloop van deze periode dien je opnieuw een verzoek in te dienen bij de KvK. Het is belangrijk om hier tijdig aan te denken, zodat jouw adres niet onbedoeld weer openbaar wordt.

Let op: beperkt openbaar is niet hetzelfde als volledig afgeschermd

Wanneer je jouw KvK-adres afschermt via de optie ‘beperkt openbaar’, betekent dit niet dat jouw adres volledig is afgeschermd. Zoals eerder genoemd, kunnen bepaalde partijen jouw adres nog steeds inzien. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden en eventuele veiligheidsmaatregelen te treffen.

Als je jouw adres volledig wilt afschermen, kun je ervoor kiezen om een virtueel kantooradres te huren. Dit is een adres van een bedrijfsverzamelgebouw of een ander bedrijf dat diensten aanbiedt om jouw post en telefoontjes te ontvangen. Hierbij blijft jouw privéadres geheim en wordt jouw post doorgestuurd naar jouw eigen adres. Wel is het belangrijk om te controleren of deze optie past bij jouw bedrijfsactiviteiten en of het voldoet aan de regelgeving van de KvK.

Het afschermen van jouw KvK-adres kan om verschillende redenen belangrijk zijn. Gelukkig kun je via de KvK gebruik maken van de optie ‘beperkt openbaar’ om jouw adres alleen zichtbaar te maken voor bepaalde partijen. Het is wel belangrijk om hierbij rekening te houden dat jouw adres niet volledig is afgeschermd en om eventuele veiligheidsmaatregelen te treffen. Wanneer je jouw adres volledig wilt afschermen, kun je ervoor kiezen om een virtueel kantooradres te huren. Houd er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan het afschermen van jouw KvK-adres en dat dit geldig is voor een periode van vijf jaar.

Bron: www.damoffice.nl

Redactie