Zo kies je het beste zakelijke netwerk

Zo kies je het beste zakelijke netwerk

Als je vaak werkzaam bent thuis of op werk en hiervoor goed internet nodig hebt kun je kiezen uit privé of zakelijk internet. Er zijn online een hoop providers die verschillende internet pakketten aanbieden voor zowel zelfstandigen als bedrijven. Je bent misschien sneller geneigd om voor het particuliere contract te kiezen omdat deze vaak lagere kosten heeft, maar dit is niet altijd het beste internet voor jou.

Voordelen van zakelijk internet

Een zakelijk netwerk is een stuk makkelijk met het onderhouden van je administratie. Aan het einde van de maand zul je de BTW-aangifte moeten doen. Je zult alles met een privé netwerk zelf moeten regelen en berekenen. Met een zakelijk netwerk hoeft dit niet meer bij alle providers. In je factuur zullen alle BTW-kosten altijd apart worden vermeld en op deze manier zal dit je tijdens het opstellen van de administratie een hoop tijd besparen. Daarnaast heb je met zakelijk internet vaak recht op 24/7 klantenservice waardoor je problemen een stuk sneller kunnen worden opgelost. Je bent hierdoor één van de eerste die na een storing weer internetverbinding zal hebben en sommige providers hebben zelfs nog internet gedurende een storing via extra apparatuur.

Verschillende providers van zakelijk internet

Als je kiest voor zakelijk internet zul je geen last hebben van de hoeveelheid internet die andere mensen gebruiken. Met zakelijk internet heb je bedrijven zoals NDIX die ervoor zorgen dat er bij jou in de omgeving glasvezel beschikbaar is. Het netwerk van verschillende providers verschilt onderling soms nogal sterk. Zo verschillen de netwerken van verschillende bedrijven in kwaliteit maar ook in prijs. De duur voordat problemen bij je zijn opgelost na het vragen om hulp kan erg verschillen, maar ook de uploadsnelheid en downloadsnelheid verschillen tussen de providers. Het is daarom ook belangrijk om goed te kijken naar welk internet in jouw omgeving het meest voordelig is voor jou. Verder is het verstandig om te kijken naar wat je allemaal nodig hebt van je provider en wie het best voldoet aan deze vereisten. Als je de providers in je omgeving met elkaar vergelijkt zul je vanzelf op een goede keuze komen.

Bruikbare licenties en programma’s 

Als onderneming die veel gebruikt maakt van internet zul je ook van alles aan programma’s nodig hebben. Als je je gaat verdiepen in welke provider voor jou het beste netwerk aan kan bieden is het ook belangrijk om een beetje op te letten op wat voor programma’s en licenties ze hier allemaal aanbieden. Je kunt vaak al zien welke programma’s ze aanbieden op hun site en voor welke prijs je deze licenties en programma’s kunt kopen. Daarnaast zal de ene provider je ook een stuk meer kunnen begeleiden bij het gebruiken van deze programma’s dan anderen. Als je zelf niet zoveel af weet van Microsoft licenties en je dit nodig hebt voor je onderneming is het fijn als anderen hier wel iets van afweten. Bovendien is het ook fijn als je provider je ook bereid is om te helpen of je een aantal basishandelingen kan aanleren.

Redactie