Zo beveilig je jouw opslagruimte extra goed

Zo beveilig je jouw opslagruimte extra goed

Als je veel spullen hebt maar weinig ruimte in je huis, kan je erover nadenken om een extra opslagruimte te huren of kopen. De vraag die je je moet stellen is, wat je erin wilt zetten. Het kan namelijk slim zijn om je opslagruimte extra goed te beveiligen als daar waardevolle spullen in opgeslagen liggen.

Gebruik niet dezelfde codes

Wanneer je een opslagruimte huurt is het belangrijk dat je deze goed beveiligd. Het is niet de bedoeling dat iedereen zomaar je opslagruimte in kan lopen als zij dat willen. Gebruik daarom verschillende sloten. Dit kunnen sleutelsloten of codesloten zijn. Allebei zijn het goede sloten het is afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. 

Als je een codeslot neemt is het belangrijk dat je niet overal dezelfde code voor gebruikt. Zo maak je het voor inbrekers niet makkelijk om op meerdere plekken in te breken. Het kan ook slim zijn om je code één keer in de zoveel tijd te veranderen op de plek waar je het slot gebruikt. Hierdoor kunnen anderen niet onthouden wat je code is.

Gebruik camera’s

 Een andere goede optie is het plaatsen van een beveiligingscamera. Zo kan je de situatie rondom je opslagruimte goed in de gaten houden. Je hebt veel verschillende soorten camera’s. Je hebt camera’s die zich op één plek focussen en camera’s die meedraaien met eventuele bewegingen rondom de camera. De meeste camera’s zijn tegenwoordig draadloos en bestuurbaar via Wifi, zo kan je vanaf afstand de boel in de gaten houden. 

Niet alleen de manier hoe de camera werkt, de kleur, grootte en prijs kunnen ook erg belangrijk zijn. Deze opties zijn vooral afhankelijk van wat je zelf wilt. Wil je een hele opvallende camera of eentje die amper opvalt. De keuze is groot, denk dus goed na voordat je zomaar iets aanschaft.

Redactie