Webshop zonder voorraad beginnen: dit zijn je opties

Webshop zonder voorraad beginnen: dit zijn je opties

Het is tegenwoordig veel makkelijker om een eigen webshop op te starten. Er zijn nieuwe manieren opgedoken waarbij je niet eens voorraad hoeft te hebben om een eigen webshop op te starten. Normaal gesproken moet er flink wat geïnvesteerd worden wanneer je wilt beginnen met een eigen webshop. Veel van de kosten worden gemaakt bij het hebben van voorraad. Wanneer je de voorraad eindelijk hebt, is het dan nog maar de vraag of het daadwerkelijk wordt verkocht. Tegenwoordig heb je ook opties om een webshop zonder eigen voorraad te beginnen. 

Dropshipping

De eerste optie die je hebt is het beginnen aan dropshipping. Bij deze manier verkoop je goederen waar je zelf eigenlijk niet in bezit van bent. Je maakt gebruik van een leverancier om de producten te leveren aan de klant. De bestelling wordt geplaatst op jouw webwinkel waarbij er een melding binnenkomt bij de leverancier. De leverancier zorgt er vervolgens voor dat het product wordt geleverd aan de klant. Hierbij heb je zelf geen voorraad nodig en ook zijn er geen logistieke uitdagingen. 

Verkopen van digitale producten

Een andere manier om geen voorraad te hebben is het verkopen van digitale producten. Digitale producten zijn alleen online beschikbaar waardoor er geen fysieke opslagplaats nodig is om de goederen te leveren. De voorraad is opgeslagen in een cloud, maar er is geen fysieke voorraad waar je rekening mee moet houden. Bij digitale producten kun je denken aan foto’s, films en games. Digitale producten hoeven niet fysiek verstuurd te worden waardoor er geen hoge kosten worden gemaakt. 

Affiliate webshop starten

Bij een affiliate webshop bezit je zelf ook geen voorraad. Het doel van een affiliate website is de klanten doorsturen naar een andere webshop. Je promoot de webshop van andere bedrijven op jouw webshop. Bij deze methode verdien je geld wanneer de klant via jouw webshop op de webshop van jouw affiliate partner terecht komt. Hierbij heb je geen voorraad doordat er gebruik wordt gemaakt van de voorraad van de affiliate partner. Zorg ervoor dat er een product wordt aangeboden waar jij verstand van hebt en waar de klanten naar op zoek zijn. Op e-pickr.com kun je inzicht krijgen in producten waar vraag naar is.

Redactie