Wat voor mogelijkheden zijn er voor online advertising?

Wat voor mogelijkheden zijn er voor online advertising?

Als je het hebt over online advertising dan heb je het over twee verschillende soorten manieren. Je kunt namelijk je doelgroep bereiken met SEO of met advertenties. Het verschil tussen de twee zit hem in het langer of op korter termijn adverteren. Bij SEO speel je meer op de lange termijn in terwijl je met adverteren snel schakelt. Ontdek in dit artikel alle mogelijkheden op het gebied van online advertising

Gebruik maken van Google Ads

Google is een van de grootste bedrijven ter wereld en heeft daarom ook heel wat invloed op het internet. Dat is dan ook zo op het gebied van advertenties. Tekst, banner of video-advertenties; google heeft het allemaal. Het Google Search Network is er om jouw zoekmachine advertenties in te kopen. Je kunt daar Google Shoppings tonen of tekstadvertenties met gekoppelde zoekwoorden zodat jij bezoekers vangt. Voor het draaien van banner biedt Google, Google Display Netwerk aan. Er is dan een netwerk van meer dan twee miljoen websites die allemaal jouw product kunnen kopen. Via Youtube kun je ook een groot deel van je publiek bereiken. Er zijn dus veel mogelijkheden met Google. 

Social advertising

Er zitten veel mensen op sociale media vaak wel 2,5 uur per dag. Daar kun je natuurlijk mooi gebruik van maken. Met social advertising kun je jouw doelgroep bereiken op de platformen waar ze zich het meest bevinden. Heb jij een doelgroep die wel veel van inspiratie houdt? Richt je dan op platformen zoals Instagram en Pinterest en adverteer daar. Als jouw doelgroep houdt van video content kun je ook op TikTok en Youtube adverteren. 

Feed management

Dan heb je nog Feed Management. Daarbij wordt er gecheckt of jouw Shopping advertenties optimaal zijn ingericht. Zijn alle koppen consistent en zijn alle afbeelding de juiste grootte? Dit soort dingen zijn super belangrijk. Als alles perfect is zal jouw online advertising nog beter gaan lopen.

 

Een specialist inschakelen voor je online marketing? Blue Dragon heeft jarenlange ervaring met het opzetten van succesvolle en winstgevende marketing campagnes!

Redactie