Wat doet een administratiekantoor?

Wat doet een administratiekantoor?

Voor veel ondernemers is de boekhouding een vervelende kant van het ondernemerschap die ook nog eens tijdrovend is. Daarom wordt dit vaak gedeeltelijk of volledig uitbesteed bij een individuele boekhouder of in het geval van een groot bedrijf met veel werknemers, bij een administratiekantoor. Je kunt bij een administratiekantoor terecht voor het laten bijhouden van je financiën en administratie door een of meerdere professionals. Ontdek in dit artikel wat een administratiekantoor precies doet en wat de voordelen zijn om dit uit handen te laten nemen door verschillende experts.

De taken

Op een administratiekantoor werken meerdere boekhouders, accountants en financieel adviseurs. Deze specialisten nemen de administratie van jouw bedrijf over en denken met je mee. Naast dat ze je helpen je met het bijhouden van cijfers en de boekhouding, kun je er ook terecht voor zakelijk advies en vragen over al je geldzaken. Wanneer je een groter bedrijf hebt is het inschakelen van een administratiekantoor verstandig, omdat je deze taken dan kunt uitbesteden aan verschillende contactpersonen en tijd overhoudt voor het runnen en laten groeien van jouw zaak. 

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Op basis van een contract worden alle werkzaamheden die jij wenst uit te besteden met het bureau overeengekomen. Dit kunnen taken zijn zoals bijvoorbeeld het bijhouden en uitbetalen van salarissen aan de werknemers, belastingaangiftes doen, advies leveren en facturen maken en nakijken. Ieder kwartaal wordt er een afspraak gepland, en daarnaast wordt er vaak gewerkt met een boekhoudsysteem met data waarover jullie gezamenlijk kunnen beschikken en wijzigingen kunnen aanbrengen.

Ben je op zoek naar een administratiekantoor bij jou uit de buurt? Neem dan een kijkje op Administratiekantoorwijzer.nl: hier vind je een handig overzicht van alle administratiekantoren uit Nederland. 

Voordelen

Je bespaart dus tijd en onnodige stress wanneer je dit soort noodzakelijke taken uitbesteedt bij een administratiekantoor. Daarnaast houd je je administratie overzichtelijk en up to date. Ook profiteer je van belastingvoordelen omdat een boekhouder zicht heeft op de huidige regels van de belastingdienst, waar je vaak zelf niet van op de hoogte bent. Zo bespaar je op jaarbasis vaak heel wat euro’s. Een ander voordeel is dat eventuele problemen door jouw boekhouder of accountant vaak worden gesignaleerd omdat zij een zogenaamde helikopterview hebben en op tijd zien wat er mis kan gaan of anders moet. Tot slot is het uiteraard ook gewoon prettig om een betrokken en professioneel adviseur te kunnen contracteren die met je meedenkt, wanneer je zelf tussen de bomen het bos niet meer ziet!

Redactie