Waarom je een ondernemingsrecht advocaat nodig hebt

admin

24 juli 2020

Zodra je begint met ondernemen komen er verschillende juridische vraagstukken op je pad. Van het opzetten van je bedrijf tot bestuurdersaansprakelijkheid, het zijn van die vraagstukken waar je echt professionele hulp bij nodig hebt. Gelukkig zijn er gespecialiseerde advocaten die jou helpen bij alle juridische kwesties. Of het nu om een lang proces gaat zoals een overname, of een korte vraag over je rechten als werkgever, zorg ervoor dat je een goede advocaat hebt die voor je klaar staat.

Bij welke vraagstukken is het ondernemersrecht van toepassing?

Wil je een contract opstellen, een bedrijf overnemen of verkopen of vastgoed kopen, dan is het slim om een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen. Maar er zijn nog meer momenten waarop een ervaren advocaat goed van pas komt. Zo kan hij helpen met het opstellen van goede arbeidsovereenkomsten, of bij het laten gaan van werknemers die niet goed functioneren of voor problemen op de werkvloer zorgen. Maar ook wanneer het tijd is voor herstructurering wil je natuurlijk eerst weten wat de consequenties van je keuzes zullen zijn, en hoe je alles aan moet pakken.

Een bedrijf overnemen, een zeer complex proces

Een bedrijf managen is al aardig ingewikkeld, maar een ander bedrijf overnemen is nog veel complexer. Er komt heel veel bij kijken waar je in eerste instantie niet eens aan denkt. Want waar moet je rekening mee houden als je een bedrijf van een familielid of vriend(in) overneemt? En onderhandel je zelf, of is dit iets dat je moet uitbesteden? Voor advies bij bedrijfsovername, gedurende het hele proces, is het aangeraden om een overname advocaat in te schakelen.

Deze advocaat met specifieke expertise zal je bijstaan vanaf de analysefase tot en met de daadwerkelijke overname. Zo weet je zeker dat alles volgens de regels verloopt, dat je geen onnodig risico loopt en dat je geen kat in de zak overneemt.