Waarom het nemen van risico’s als ondernemer een goed plan is

Waarom het nemen van risico’s als ondernemer een goed plan is

Als ondernemer moet je soms risico’s nemen. Je zal een nieuwe investering moeten doen of ervoor moeten kiezen om personeel te ontslaan. Echter zal je zonder het nemen van risico’s ook nergens komen. Verandering en innovatie is namelijk nodig om te groeien. Wanneer je zal groeien als ondernemer zal dit je ook dingen brengen. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot elektrisch leasen of het huren van een groter bedrijfspand. Echter zullen sommige ondernemers terughoudend zijn in het implementeren van veranderingen. Daarom is het belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van de eventuele voordelen die hieraan verbonden zijn.

Klanttevredenheid

Ten eerste is het belangrijk dat je je bewust bent van je veranderende omgeving. Een bedrijf kan namelijk wel hetzelfde blijven in zijn processen, maar dit betekent niet dat de omgeving ook stil staat. Klanten kunnen namelijk andere voorkeuren en wensen krijgen en hierdoor minder snel jouw bedrijf benaderen. Daarom is het belangrijk dat je je processen blijft aanpassen op de vraag van de klant, zodat je niet alleen relevant, maar ook winstgevend blijft.

Groei

Naast de tevredenheid van de klant, zal verandering in je bedrijf er ook voor zorgen dat je bedrijf kan groeien. Stagnatie zorgt er namelijk voor dat je langzamerhand winst verliest en achter gaat lopen. Zodra je innoveert, creëer je de mogelijkheid om te groeien en je bedrijf uit te breiden. Hierdoor vergroot je je kans op investeringen van buiten af, aangezien je bedrijf een stuk aantrekkelijker wordt hierdoor. Ook medewerkers zullen zich misschien meer op hun plek voelen binnen een bedrijf dat innovatief is en daarom mee gaat met de tijd. 

Persoonlijke voordelen

Naast het groeiperspectief van je bedrijf, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke voordelen. Zo zal een groeiend bedrijf ervoor zorgen dat er mogelijkheden voor je zijn, zoals een occasion leasen binnen jouw bedrijf of een zakelijk telefoonabonnement afsluiten. Op die manier kan je namelijk in jouw privé leven ook kosten besparen. Ook zal een innovatief bedrijf misschien wel een stuk meer voldoening geven dan een bedrijf waarbij je stil blijft staan bij jouw oude gewoontes. Dit kan namelijk na een tijdje voor verveling zorgen en de welbekende ‘sleur’ van het werkleven creëren. 

Redactie