Waarom een uitvaartverzekering?

Waarom een uitvaartverzekering?

Als ondernemer zijnde hebt je vast en zeker vele verzekeringen lopen voor je bedrijf. Daarnaast heb je ook nog je persoonlijke verzekeringen en misschien ook wel verzekeringen voor je huis. Maar misschien is er toch wel een verzekering die je nog niet had. Misschien omdat het niet zo leuk is om aan te denken of misschien omdat je niet stil hebt gestaan hoe zinvol het kan zijn, namelijk een uitvaartverzekering. Wij geven je hier onder … redenen waarom een uitvaartverzekering handig kan zijn voor jou en wat er allemaal bij komt kijken!

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van jouw uitvaart vergoedt. Dit kan een begrafenis of crematie zijn. De belangrijkste reden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering, is dat je je nabestaanden niet opzadelt met de kosten van jouw uitvaart. De gemiddelde kosten zijn ongeveer 7000 euro. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken wie het gaat regelen. De organisatie is namelijk uit handen gedragen. 

Is een uitvaartverzekering nodig?

Ongeveer driekwart van de Nederlandse bevolking heeft een uitvaartverzekering. Wil je zelf geen uitvaartverzekering? Dan kan je ervoor kiezen om maandelijks een bedrag aan de kant te leggen voor het geval dat. In de praktijk gebeurt die helaas niet altijd. Daarom is het toch verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet daardoor dat je genoeg hebt om jouw uitvaart te bekostigen en je zal je nabestaanden geen last op de schouders bezorgen. Vaak denken mensen ook dat ze te jong zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Door het op een jonge leeftijd af te sluiten, betaal je maandelijks een minder hoog bedrag.

Soorten uitvaartverzekeringen

Nu je weet wat een uitvaartverzekering is, is het belangrijk om te weten dat er grofweg twee soorten verzekeringen zijn. De ene verzekering keert een geldbedrag uit en de andere verzekering keert een dienst uit waarbij alles wordt geregeld, ook wel een natura verzekering genoemd. Het voordeel van een naturaverzekering is dat je vooraf kan kijken wat jouw wensen zijn. Zo kan je zelf plannen wat jij zelf op jouw uitvaart terug wil zien. Een nadeel hiervan is dat als je in zee gaat met een aangesloten uitvaartverzorger, dat je je moet houden aan het pakket. Willen de nabestaanden iets anders? Dan moet er vaak flink worden bijbetaald. Wil je dat liever niet? Dan kan je gaan voor een kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering wordt er een bepaald bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd waarmee de uitvaart gefinancierd kan worden. Een nadeel hiervan is wel dat het lastig is om in te schatten of het bedrag genoeg is om de uitvaart te bekostigen. Een voordeel van zo een verzekering is dat er soms een voorschot op het bedrag kan worden gevraagd als de verzekerde terminaal ziek is. 

Verschillende uitvaartverzekeraars vergelijken

Er zijn vele verzekeringmaatschappijen die uitvaartverzekeringen aanbieden. Het is belangrijk om op verschillende punten te letten wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. Let op het maandelijkse premiebedrag die je moet betalen, de periode van de premie, het bedrag waarvoor je verzekerd bent en de soort verzekering die afsluit. 

Redactie