Verschillende marifoons te koop

admin

14 oktober 2021

Voor overzeese communicatie met collega’s onderling maakt u gebruik van een kwalitatieve marifoon. Deze zendontvanger zorgt ervoor dat u snelle signalen uitwisselt met andere schepen of met de haven. Mochten zich technische problemen voordoen aan boord, dan zijn collega’s direct op de hoogte.

In deze blog wijzen we u op verschillende marifoons die te koop zijn bij PortofoonWEB. We zetten de belangrijke eigenschappen op een rij waaraan de marifoon moet voldoen, wilt u die aanschaffen.

Essentieel voor verre vaartochten

Werkt u in de scheepvaart en bent u grote delen van de dag op het water te vinden? Of u nu logistieke werkzaamheden doet of als kapitein fungeert op een cruiseschip, directe communicatie met partijen die niet aan boord zijn, is essentieel. Met de marifoon bent u op grote afstand goed bereikbaar voor andere schepen die in uw vaarwater varen en legt u eenvoudig contact met de thuishaven. Onvoorziene omstandigheden of belangrijke actuele informatie brengt u met de marifoon direct over aan de ontvanger. 

Wilt u weten welke verschillende marifoons te koop zijn in het aanbod van PortofoonWEB, ontdek hun assortiment waarin u kunt bepalen met welk exemplaar u het best uit de voeten kunt. Iedere marifoon is voorzien van exacte specificaties, zodat u precies weet wat voor product u bestelt voor aan boord. Met aandacht voor een goede prijs-kwaliteitverhouding vindt u een marifoon die aan uw behoeften voorziet. 

De voorwaarden van de verschillende marifoons die te koop zijn

Maar eerst, wat moet u weten voordat u een van de verschillende marifoons koopt? De marifoons zijn niet geschikt voor iedere toepassing en er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Let op of uw voorwaarden hieraan voldoen voordat een marifoon wilt aanschaffen.

  • De marifoon is gemaakt voor communicatie tussen u als scheepvaarder en andere schippers. Ook communicatie met de omliggende havens is essentieel. Daarom bent u in sommige gevallen verplicht een marifoon aan boord te hebben. Bij een bootlengte vanaf 20 meter en wanneer u een radar op uw boot heeft, is een marifoon verplicht.
  • Het kopen van een marifoon doet u niet zomaar. Daarvoor dient u gecertificeerd te zijn. Afhankelijk van de verschillende marifoons die te koop zijn, kunt u eenvoudig achterhalen welke type certificaat nodig is.
  • Denkt u genoeg te hebben aan uw mobiele telefoon aan boord, dan heeft u het mis. Het bereik van de mobiele telefoon kan buiten bepaalde gebieden uitvallen. Als u te ver uit het zicht van de haven raakt, zult u een marifoon in uw stuurhut nodig hebben. 
  • Bij de aankoop van een marifoon houdt u rekening met het zendvermogen van de apparatuur. Een hoog zendvermogen zit op 25 Watt, een laag zendvermogen op 1 Watt. Afhankelijk van de afstand die u met het schip aflegt en het bereik dat u heeft met uw communicatiepartners, stelt u het zendvermogen af. Een te laag zendvermogen kan het bereik beperken, een te hoog zendvermogen zorgt voor storing op de lijn.

De verschillende marifoons die u koopt bij PortofoonWEB

Bent u voor uw schip op zoek naar een geschikte marifoon die de communicatie met de haven en omliggende schepen bevordert? Bekijk de verschillende marifoons die te koop zijn bij PortofoonWEB. Met deze exemplaren maakt u moeiteloos contact met andere vaarders.

Is de afstand tussen u en uw communicatiepartner kleiner, bekijk dan ook de portofoons die te koop zijn in het assortiment van PortofoonWEB. Deze zijn perfect te gebruiken in de beveiliging, horeca of op festivalterreinen en zorgen dat u met één druk op de knop uw boodschap overbrengt.