Tips om jezelf beter te presenteren

Tips om jezelf beter te presenteren

Heb je regelmatig het gevoel dat je jezelf overtuigender kunt presenteren? In vergaderingen, salesgesprekken of tijdens sollicitaties? Dan ben je niet de enige. Er zijn steeds meer mensen die beseffen dat het volgen van een training op het gebied van presentatievaardigheden voordelig kan zijn voor hun carrière. Door jezelf zakelijk beter te presenteren sta je letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen. Je kan meer bereiken op het gebied van werk en privé als je duidelijker leert spreken en je presentatievaardigheden verder ontwikkelt.

Lichaamshouding en lichaamstaal

Twee van de belangrijkste onderdelen van een training zakelijk presenteren zijn lichaamshouding en lichaamstaal. Onthoud dat je voor het grootste deel spreekt met je lichaam, niet met je stem. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een presentator op televisie, of onze eigen minister-president. Allemaal zijn ze ervan bewust dat lichaamstaal net zo belangrijk is of misschien zelfs nog wel belangrijker dan de woorden die je uitspreekt.

Duidelijk spreken

Een presentatie houden, een sollicitatiegesprek, een verkoop gesprek met de klant. Het zijn allemaal situaties waarin het van pas komt dat je duidelijk en goed kunt spreken. Je komt hierdoor niet alleen professioneler over, je weet je aanbod of pitch ook duidelijker over te brengen. Er zijn een aantal manieren om je spraak te oefenen. Deze komen tijdens een training waarbij je gaat leren presenteren zeker aan bod.

Test je pitch uit!

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of klanten werft voor je onderneming is het belangrijk om een goede pitch te hebben. Een pitch is een kort verhaal waarin je jezelf presenteert en anderen overtuigd om met jou in zee te gaan. Kort en krachtig is hierbij het advies. Zorg dat jij jezelf binnen een minuut op een duidelijke en overtuigende wijze weet te presenteren. Wil jij ook graag beter leren presenteren? Volg de training via de link in dit artikel.

Redactie