Tips om je bedrijf beter te beveiligen

admin

17 december 2019

Uit onderzoek van RLT blijkt dat er 250 van inbraken per dag zijn. Helaas zijn hier ook bedrijven het slachtoffer van. Wanneer je als bedrijf te maken krijgt met een inbraak, kan dat vervelende gevolgen hebben. Denk aan machines die worden gestolen waardoor je personeel niet aan het werk kan. Of dat het complete kantoor is leeggeroofd en je kantoorpersoneel niet aan de slag kan. Dat is erg vervelend. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je je bedrijf beter kunt beveiligen en daardoor de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Tip 1: Sluit je aan bij een beveiligingsbedrijf

Het klinkt misschien simpel, maar het logootje van een beveiligingsbedrijf op je pand kan al afschrikken. Daarbij is het goed om je aan te sluiten met meerdere bedrijven in de buurt. Bij bedrijventerreinen heb je vaak collectieve beveiligingsmogelijkheden of samenwerkingen. Maak hier gebruik van! Bedrijventerreinen die actief beveiligd worden, hebben met minder inbraken te maken dan bedrijventerreinen waar geen collectieve samenwerking is.

Tip 2: Hekwerk

Ja, het werkt nog steeds. Plaats een hek om je terrein heen. Voor dieven is het dan een stuk lastiger om je terrein op te komen, wat ervoor zorgt dat ze vaak voor een ander bedrijf kiezen. Een elektrische draaipoort zorgt ook voor een verhoogde veiligheid van je bedrijf. Zeker doen dus!

Tip 3: Het alarm

Het is haast niet voor te stellen, maar er zijn vandaag de dag nog steeds bedrijven die geen alarm hebben. Geen alarm hebben, is eigenlijk hetzelfde als de sleutel in het slot van je bedrijfspand laten zitten. Voor dieven is het een koud kunstje om dan ongemerkt binnen te komen. Heb je nog geen alarm? Dan is er dus werk aan de winkel!

Tip 4: Sluit je pand altijd goed af

De laatste tip van dit artikel: check je pand altijd goed als je weggaat. Staan er bijvoorbeeld nog ramen open? Doe ze dicht. Zorg ervoor dat je alles goed afsluit, deuren op slot draait en de ramen sluit. Het klinkt simpel, maar het gaat vaak nog mis.