Starten met je bedrijf? Lees deze 3 tips!

Starten met je bedrijf? Lees deze 3 tips!

Ben je van plan om een eigen bedrijf te starten? Lees dan eerst deze blog eens door. Wij geven je 3 handige tips, waar je op moet letten als startende ondernemer.

  1. Kies een strategische bedrijfsnaam

Ja, duh. Misschien zeg je dat. Maar het gebeurt nog erg vaak dat ondernemers (noodgedwongen) hun bedrijfsnaam na een aantal jaar moeten aanpassen. Denk daarom goed na over je bedrijfsnaam. Dit is de basis voor je bedrijf. Iets wat je niet snel veranderd. Moet je wel veranderen? De gevolgen zijn erg groot. Begin daarom goed. Kies voor een strategische bedrijfsnaam. Kijk naar de concurrentie, lijkt je naam niet teveel op een concurrent. Hoe spreek je het uit? ‘Verpakt’ het goed wat je doet?

2. Tariefstelling bepalen

Wat ben je waard? Welk tarief kun je vragen. Bepaal je kostprijs en wees hierbij realistisch. Ga je je concurrenten aftroeven met bodemprijzen? Ja? Houd je dit over 3 jaar nog vol?  Denk goed over je tariefstelling na. Wees je er wel van bewust dat je vaak eerst de klanten voor je moet zien te winnen.

3. Bedrijfsmiddelen

Voor veel ondernemers is goed gereedschap erg belangrijk. Of het nu gaat om een goede computer als je designer bent of om een goede zaag als je timmerman. Investeer in je bedrijfsmiddelen. Soms kan het een flinke investering zijn, maar goede bedrijfsmiddelen zijn noodzakelijk om jouw bedrijf te kunnen laten functioneren. Denk hierbij ook aan de goedkoopste kantoorartikelen. Dat zijn artikelen die je gewoon nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Heb je jouw bureau al netjes ingericht? Ladeblokken kunnen dan een uitkomst zijn. Ladeblokken zorgen voor een opgeruimd bureau en dat is een stuk prettiger werken kunnen wij je uit ervaring vertellen.

 

 

 

Redactie