Redenen om te kiezen voor een palletkantelaar

Redenen om te kiezen voor een palletkantelaar

Wanneer je veel met pallets werkt, is een palletkantelaar een onmisbaar gereedschap. Met deze kantelaar, of keerder, kun je goederen op pallets eenvoudig laten keren of omdraaien. Dit alles op een uiterst veilige manier natuurlijk. Je kunt kiezen voor een standaardformaat, maar ook voor een op maat gemaakte palletkantelaar. Alle voordelen van dit apparaat lees je in dit artikel.

Reden 1: Draai pallets snel en makkelijk om

Met een palletkantelaar wordt het enorm eenvoudig om pallets te kunnen draaien of keren. Deze manoeuvre gebeurt volledig veilig en voorkomt dat jij of je medewerkers hiervoor zware lichamelijke arbeid voor moeten verrichten. Met een paar drukken op de palletkantelaar wordt de pallet vastgeklemd, gedraaid en weer losgelaten. Ook het onderling wisselen van pallets wordt met een palletkantelaar een fluitje van een cent.

Reden 2: Verkrijgbaar in meerdere soorten

Er is niet één type palletkantelaar beschikbaar. Nee: er zijn er juist heel wat verschillende beschikbaar. Elk type heeft zijn eigen voordelen en sterke punten, waardoor er ook altijd een passende variant voor jouw werkzaamheden bij zit. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit met welk soort producten je werkt: glazen flessen, koeken of ander etenswaar of cementzakken behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook de grootte van de producten of de pallets maakt niets uit voor de effectieve werking van een palletkantelaar.

Doordat elk type palletkantelaar geschikt is voor andere werkzaamheden, kun je dus ook veel kanten op met een palletkeerder. Zo zijn er modellen die pallets gemakkelijk 90 graden kunnen draaien, handig om bijvoorbeeld stalen rollen en producten van papier van twee kanten te kunnen laden en lossen. Voor het draaien van 180 graden wordt meestal een kantelaar op een heftruck gemonteerd. Ook zijn er palletkantelaars beschikbaar die volledig autonoom geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden, zonder hulp van bijvoorbeeld een heftruck dus.

Reden 3: Maatwerk is mogelijk

Als een standaard formaat palletkantelaar niet haalbaar is voor jou of je bedrijf, zijn er ook op maat gemaakte oplossingen beschikbaar. Een palletkantelaar of andere tilhulpmiddelen zijn vaak eenvoudig aan te passen voor jouw bedrijfspand of jouw productieproces, zodat ook jij van alle voordelen van een palletkantelaar kunt genieten.

Redactie