Posities binnen Google verbeteren door online marketing

Posities binnen Google verbeteren door online marketing

Als ondernemer wil je van je eigen bedrijf een succes maken. Klinkt eenvoudig, maar de realiteit is helaas vaak anders. Met jou zijn er meerdere spelers op de markt. Aan jou de taak om je te onderscheiden van de massa door online marketing in te zetten.

Online marketing wat is het?

In tegenstelling tot een standaard reclameboodschap is online marketing tweerichtingsverkeer. Dit betekent dat jij je naamsbekendheid vergroot en tegelijkertijd potentiële klanten de mogelijkheid biedt om contact met jou op te nemen.

Naamsbekendheid vergroten

Met alleen een goed uitziende website met daarin je diensten of producten vermeld, red je het niet. Klanten moeten jou weten te vinden en dat kan pas als ze weten wat jij te bieden hebt. Zorg dat je betrouwbaar en benaderbaar overkomt om op deze manier een band op te bouwen met je doelgroep. Als jouw naam op een positieve manier blijft hangen, komen de aanvragen voor offertes sneller binnen.

Transparantie uitstralen

Dat jouw product of dienst naadloos aansluit bij de wens van de consument is niet vanzelfsprekend. Zorg daarom dat jouw doelgroep probleemloos contact met jou kan opnemen voor het stellen van vragen of het verkrijgen van informatie.

Vergroot je online zichtbaarheid

Zorg dat je aandacht besteedt aan meer dan alleen je website. Zou jij je uitsluitend hierop focussen, dan loop je zonder twijfel klanten mis. Maak je kenbaar via sociale media kanalen en breng je boodschap naar buiten. Hoe vaker jouw bedrijfsnaam langskomt, hoe groter de kans dat men contact met je opneemt.

Online marketing campagne

Jezelf van de massa onderscheiden doe je via een unique selling point (USP). Hiermee bied jij iets aan wat jou boven de van de rest laat uitsteken. Een unique selling point zou kunnen zijn:

  • snelle service
  • hoogste kwaliteit
  • goedkoopste aanbieder
  • allerbeste voorwaarden

Google en online marketing

Je vindbaarheid in Google is afhankelijk van de inhoud van jouw website en marketingcampagne. Weten waar je doelgroep naar op zoek is, vormt daarbij een belangrijke rol. Als jij weet te voldoen aan de vraag van je potentiële klant zul je na een succesvolle online marketingstrategie beter gezien worden door Google. Kies daarom voor Hoger in Google | ROIpartners om beter te scoren in Google.

Online marketing uitbesteden

Je bent eigen baas geworden omdat je wilt doen waar jij goed in bent, namelijk ondernemen. Besteed je online marketing daarom uit. Zo kun jij je volledig richten op je klanten, terwijl achter de schermen wordt gewerkt aan het vergroten van jouw naamsbekendheid.

Redactie