Nieuwe klanten vinden met de nieuwe Corona regelingen

Nieuwe klanten vinden met de nieuwe Corona regelingen

Door de corona uitbraak in maart 2020, kregen vele zelfstandige ondernemers het te verduren. Hierdoor zagen veel mensen dat hun klanten on-hold gingen of de samenwerking werd zelfs beëindigd, om zo kosten te sparen. Normaliter maak je als ondernemer in Nederland geen kans op een uitkering, maar vanwege de corona uitbraak zijn er wel maatregelen getroffen vanuit de overheid. Ben jij benieuwd waar je als ondernemer rekening mee moet houden en wil jij graag tips ontvangen, over hoe jij weer aan nieuwe opdrachten kunt komen? Je leest het allemaal hier in dit artikel!

Welke regelingen zijn er getroffen vanuit de overheid?

De pandemie heeft een groot negatief economisch effect op de maatschappij. Om ervoor te zorgen dat zelfstandig ondernemers toch nog zo veel mogelijk het hoofd boven water kunnen houden, zijn er een aantal regelingen getroffen. We zetten de belangrijkste regelingen voor je op een rij:

  • TOGS
  • Tozo
  • NOW
  • Tijdelijke belastingverlichting 
  • Verruimde kredietregelingen

TOGS

TOGS staat voor Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19. Deze tegemoetkoming houdt een een bedrag van 4000 euro. Dit is een eenmalig bedrag, dat online aangevraagd kan worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Tozo

Tozo staat voor Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. De Tozo bestaat uit twee delen. Het eerste deel, is een aanvullende uitkering voor het persoonlijk levensonderhoud. Dit is als gevolg van de corona uitbraak, waardoor het inkomen onder het sociaal minimum daalt. Het tweede is een lening voor het bedrijfskapitaal, om de liquide schade op te vangen, als gevolg van de corona uitbraak. 

NOW

NOW staat voor Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Deze regeling geldt alleen voor hybride ondernemers. Met deze regeling, is er een tegemoetkoming mogelijk in de loonkosten, die maximaal 90% van de loonsom bedraagt. Deze regeling geldt voor drie maanden.

Tijdelijke belastingverlichting

Door middel van deze tegemoetkoming, wordt het zelfstandig ondernemers mogelijk gemaakt, om in één keer uitstel te krijgen voor de volgende aanslagen:

  • Inkomensbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting (BTW)
  • Loonheffingen

Verruimde kredietregelingen

De overheid heeft twee verruimende kredietregelingen getroffen. Dit betekent dat er leningen worden opengesteld aan ondernemers. Deze regelingen zijn de BMKB-regeling en de KKC-regeling.

De BMKB-regeling beloofd een versnelde openstelling aan klein- en middenkleinbedrijven, die onvoldoende zekerheden hebben voor krediet bij de bank. De KKC-regeling, staat voor Klein Krediet Corona, en is een aanvullende regeling voor kleine ondernemers.  

Hoe kun je als ondernemer het beste nieuwe opdrachten vinden?

Wanneer je als freelancer een opdracht hebt lopen binnen een andere organisatie, wordt er meestal als eerste bezuinigd op de zelfstandig ondernemers. Vaak omdat het uurloon hoog is, waardoor de taken van de freelancer worden verdeeld onder het vaste personeel. Het vaste personeel kan vaak maar voor korte duur die extra druk aan en bij bepaalde taken, vergt toch nog de specialisatie van de freelancer.  

Een trend die je nu veel tegenkomt op een vacaturewebsite, is dat vacatures anders worden ingedeeld. Er wordt nu gevraagd naar een specifieke taak, binnen het specialisme van de zelfstandig ondernemer. Ga dus na welke taken vallen binnen jouw specialisme en zoek via deze weg naar nieuwe opdrachten.

Redactie