Linkbuilden uitbesteden

admin

16 mei 2022

Bij internationale zoekmachine optimalisatie gaat het erom dat je een webpagina grotere bekendheid geeft bij een zoekmachine, waardoor deze dus hoger komt in de zoekresultaten bij bepaalde zoekwoorden. Zo kan je er voor zorgen dat je website veel meer verkeer krijgt omdat hij bovenaan komt te staan in de resultaten.

Probeer maar

Probeer maar eens met de zoekterm internationale zoekmachine optimalisatie. Allereerst zul je een aantal advertenties krijgen bovenaan. Dit zijn dus bedrijven die geld geven aan Google om hun website bovenaan te krijgen bij bepaalde zoekwoorden. Maar daaronder is het puur en alleen het algoritme van Google dat bepaald welke sites daar komen te staan. De bovenste daar is een linkbuilding bedrijf dat dit soort tekstjes heeft gebruikt om hun eigen website omhoog te krijgen in de resultaten en daarin met die specifieke zoekterm het meest succesvol in is gebleken. Maar bijvoorbeeld met een term als online marketing bureau delft zijn ze nog niet bovenaan in de zoekresultaten en daarvoor willen ze dus nog tekstjes zoals deze hebben.

Werking

Linkbuilden is namelijk gebaseerd op het principe dat Google andere sites bekijkt die al een bepaalde vertrouwens score hebben om te zoeken naar links naar andere sites. Als er veel links zijn naar een bepaalde pagina, dan zal Google die pagina als betrouwbaarder zien en dus hoger zetten in de resultaten. Door artikels op dit soort sites te zetten dus, kan je ervoor zorgen dat een bepaalde website hoger komt in de resultaten en dus vaker gevonden wordt. Door zoekwoorden erin te plaatsen met links naar de site kan je de zoekmachine beïnvloeden en dat in je voordeel gebruiken.

Uitbesteden

Het schrijven van dat soort teksten kan veel werk zijn. Om dat soort werk niet zelf te hoeven doen als bedrijf eigenaar kan heel veel tijd schelen die je zelf vast beter kan besteden. Daarom kan je een online marketing bureau gebruiken om dit soort tekstjes voor je te laten schrijven. Vaak zijn het namelijk dat soort bedrijven die een heel team in dienst hebben die allemaal van dat/dit soort teksten kunnen schrijven. Maar ook gaat het om de technieken die je nodig hebt. Die zijn namelijk nog best enigszins ingewikkeld om echt te beheersen en dit soort bedrijven zijn daarin dus gespecialiseerd, terwijl je anders zelf die kennis nog op zal moeten doen, terwijl dat soort dingen niet altijd even makkelijk te vinden zijn en door bedrijven worden bewaard.