Letselschade na een ongeval?

Letselschade na een ongeval?

Als je slachtoffer bent van een verkeersongeval waarbij letselschade is opgelopen is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie en bewijzen te verzamelen om een eventuele schadevergoeding te eisen van de tegenpartij. De eerste stap is het inschakelen van een letselschade specialist maar ook is het belangrijk dat je getuigen hebt en dat je fotos hebt van de hele situatie. We hebben vier tips voor je op een rij gezet om een schadevergoeding te ontvangen. 

 

Tip 1. Schakel direct een letselschadespecialist of advocaat in

De eerste tip is misschien wel direct de belangrijkste. Zorg ervoor dat je direct na het verkeersongeval met letselschade een specialist of beter nog een advocaat inschakelt. Je bent dan gegarandeerd van niet alleen een snellere afhandeling maar de kans is ook een stuk groter dat je een hogere schadevergoeding ontvangt indien van toepassing. Woonachtig in de omgeving van Almelo? Letselschade advocaat Almelo inhuren doe je bij de Letselschade Helpdesk. 

 

Tip 2. Zorg voor getuigen

Als er een verkeersongeval heeft plaatsgevonden waarbij getuigen aanwezig zijn zorg er dan voor dat je al hun gegevens hebt opgeschreven. Als ze hier natuurlijk mee akkoord gaan. Vraag wat ze gezien hebben en of ze mee willen helpen indien er een zaak van komt. Met de verklaring van de getuige sta je een stuk sterker dan zonder.

Tip 3. Maak zoveel mogelijk foto’s
De derde tip kan er ook voor zorgen dat je zaak een stuk sterker wordt. Maak zoveel mogelijk fotos. Fotografeer het ongeval, maar bijvoorbeeld ook alle schade aan je auto of fiets en zorg ervoor dat alle details duidelijk te zien zijn op beeld. op deze manier ben je er zeker van dat je kunt bewijzen dat de tegenpartij de aansprakelijke partij is.

Tip 4. Zorg ervoor dat je letsel zo snel mogelijk vastgesteld wordt

De laatste en vierde tip die we je mee willen geven is zorg ervoor dat je letsel zo snel mogelijk na het ongeval vastgesteld wordt. Het is de belangrijkste onderdeel voor het claimen van een schadevergoeding bij de tegenpartij. Zorg dat je na het ongeval een bezoek brengt bij de huisarts. Deze kan je eventueel doorverwijzen naar een specialist. Betreft het letsel met meer spoed zorg dan dat je bij de spoedeisende hulp terecht komt of bel eventueel een ambulance.

Redactie