Lees hier waarom zelf je administratie moet doen

Lees hier waarom zelf je administratie moet doen

De administratie. Het is voor veel ondernemers een hoofdpijndossier. Simpelweg omdat het veel tijd kost en het niet leuk is om te doen. Toch gaan wij je er van te proberen te overtuigen waarom je toch je administratie het beste zelf kunt doen als ondernemer.

Reden 1:  Bespaar geld

Administratie uitbesteden kost geld. En als startende ondernemer is het verstandig om niet direct te veel kosten te maken. Maar, hoe groter je bedrijf wordt, des te meer administratie er komt. Als je kosten wilt besparen, doe je er goed aan om de administratie in eigen hand te houden.

Reden 2. Jij kent je bedrijf als geen ander

Wie kent je bedrijf het beste? Jijzelf natuurlijk. Geen administrateur kent jouw bedrijf door en door. En dat is soms net even nodig om eerder die factuur te innen, een bepaalde aankoop te doen of om simpelweg een klus wel of niet af te wijzen. Zelf je administratie doen motiveert je nog meer. Je ziet immers wanneer de betalingen komen. En ik weet uit ervaring dat dat erg leuk is!

Reden 3: Je leert op een ander gebied

Het gebrek aan kennis is voor veel ondernemers de hoofdreden om de administratie uit te besteden. Maar door zelf je administratie te doen, leer je ontzettend veel. Zo biedt de KVK allerlei handvaten om je te helpen met je administratie. Soms helemaal gratis!

Zelf je administratie doen, we kunnen nog veel meer redenen bedenken om het te doen. Maar ga maar eens aan de slag, wedden dat je het binnen een mum van tijd onder de knie hebt?

Redactie