Jonge ZZP’ers werken steeds vaker op flexwerkplekken

Jonge ZZP’ers werken steeds vaker op flexwerkplekken

Ben jij een jonge ondernemer en net voor jezelf begonnen? Dan wil je natuurlijk de kosten zoveel mogelijk beperken. Vooral wanneer het niet nodig is, is het ook aan te raden om het huren van een kantoorruimte zo lang mogelijk uit te stellen. Op het moment dat je namelijk nog prima thuis je werkzaamheden kunt uitvoeren, scheelt je dit natuurlijk een hele hoop geld. Vooral wanneer het om één keer per week gaat, zijn er allerlei andere mogelijkheden. Ook wanneer je wel 5 dagen per week achter je pc zit, is het verstandiger om thuis te werken, dan een kantoor te huren. Toch is het niet altijd mogelijk en is het ook verstandiger om eens op een andere locatie te werken. Flexwerkplekken bieden dan uitkomst. Waarom, dat vertellen we je hier.

Wat is een flexwerkplek

Een flexwerkplek is een werkplek die niet van jezelf is. Dat is een pand wat je huurt natuurlijk ook niet, maar bij een flexwerkplek leen je als het ware een plek voor vaak een dag of zelfs een paar uur. Vooral handig wanneer je bijvoorbeeld maar een paar uur per week een ruimte nodig hebt om wat administratieve taken uit te voeren. Vooral wanneer je in de grote stad werkt en je een werkplek in Den Haag zoekt, kan een flexwerkplek uitkomst bieden. Zo kun je vaak voor een paar tientjes een ruimte huren en kun je hier gedurende de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen laptop.

De voordelen van een flexwerkplek

Een flexplek heeft allerlei voordelen. Zoals we reeds hebben genoemd, heb je niet te maken met hoge kosten voor het huren van een pand. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je dit geld kunt investeren in je bedrijf, maar ook dat je kosten een stuk lager zijn, waardoor je marges vaak beter zijn. Dit biedt je tevens ook de mogelijkheid om de prijzen ten opzichte van je concurrenten te verlagen, waardoor de kans groter wordt dat jij bepaalde klanten weet binnen te halen. Doordat je nergens aan vast zit, hoef je je dus ook geen zorgen te maken over eventuele doorlopende kosten wanneer je besluit te stoppen met je onderneming.

Redactie