Huisstijl laten maken? 3 tips voor een goede huisstijl!

Huisstijl laten maken? 3 tips voor een goede huisstijl!

Een goede huisstijl laten maken is enorm belangrijk voor de naamsbekendheid en herkenbaarheid van je bedrijf. Een huisstijl wordt ook wel corporate identity genoemd en bestaat uit de volgende basiselementen: een logo, typografie (lettertype) , kleurgebruik, vormen, visuals en taalgebruik. In dit artikel geven we 3 tips waar op je moet letten bij het laten ontwerpen van een huisstijl.

1. Passende typografie

De typografie van je huisstijl, oftewel het lettertype dat je gaat gebruiken in al je bedrijfsuitingen, is enorm belangrijk. De typografie moet passen bij je bedrijfsactiviteiten en de doelgroep. Let daarom op het lettertype, de lettergrootte en de kleur. Leesbaarheid is natuurlijk essentieel. De typografie bepaald een groot deel van je uitstraling van de huisstijl. Voor een goede huisstijl is het dan ook nodig om een passend lettertype te kiezen.

2. Ijzersterk logo

Een professioneel en sterk logo voor je bedrijf is enorm belangrijk. Het logo is dan ook het belangrijkste onderdeel van je huisstijl. Een uniek, tijdloos, sterk en simpel logo laten ontwerpen door een professional is dan ook aangeraden. Een ijzersterk logo ontwerpen is erg lastig en kan je dan ook beter overlaten aan een ervaren logo ontwerper. 

3. Identiteit bepalen

Voordat je een huisstijl gaat laten ontwerpen is het belangrijk om te bepalen wat je als bedrijf graag wilt uitstralen. Wat is je doelgroep, je kernwaarden en je imago? De gewenste uitstraling is per branche verschillend. Zo wil je als boekhouder graag een betrouwbare uitstraling hebben en als schoonheidssalon mag het wel iets losser. Het is belangrijk om af te stemmen wat je als bedrijf wilt uitstralen. Om inspiratie op te doen kan je natuurlijk altijd kijken hoe je concurrentie het aanpakt en wat jij zelf het mooist vind.

Redactie