Hoe laat je de mensen kennis maken met jouw bedrijf

admin

18 september 2020

Een nieuw bedrijf opstarten is een spannende onderneming. Nu het eenmaal staat, is het uiteraard belangrijk dat de mensen enthousiast worden van jouw bedrijf. Daarvoor moeten ze eerst kennismaken met jouw bedrijf. Ze moeten weten dat jij er bent, waar jij voor staat en dat ze klant moeten worden bij jou. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt nog zo’n geweldig concept in je hoofd hebben, als potentiële klanten geen weet van het bestaan van jouw bedrijf hebben, zullen ze zich nooit tot jou richten.

Reclame maken

De eerste stap na het oprichten en opzetten van je bedrijf is dus reclame maken. Dat kan op veel verschillende manieren. Je kunt reclame op papier maken, je kunt actief bezig zijn op social media en je kunt via advertenties online of in kranten en magazines je bedrijf tot de man brengen. 

Website en social media

Een bedrijf zonder website is niet helemaal meer van deze tijd. Op je website kun je alles vertellen over je bedrijf. Wie is je doelgroep, wat verkoop je of welke diensten lever je? Op verschillende pagina’s, met mooie unieke foto’s breng je jouw bedrijf in beeld. In de online zoekmachines zul je niet direct gevonden worden, maar door middel van internet marketing zal jouw bedrijf steeds vaker bereikt worden.Ook social media is tegenwoordig een goede manier om je klanten te bereiken. Wees actief op deze kanalen en promoot daarbij steeds je website. Zo krijgt deze ook meer bezoekers en bekendheid. 

Folders, flyers, kranten

Papieren reclame blijft populair. Folders, flyers en kranten zijn tastbaar en worden vaak toch nog even doorgebladerd. In folders kun je producten of diensten van je bedrijf aanprijzen, maar wat ook erg veel aandacht trekt, is een krant. Een echte bedrijfskrant, waar je bijvoorbeeld klanten of medewerkers aan het woord laat. Deze kranten kun je vervolgens laten verspreiden in een bepaald gebied. Kranten verspreiden laat je door een professioneel bedrijf oppakken. Zo weet je zeker dat jouw bedrijfskrant in de brievenbus van potentiële klanten valt.

Acties opzetten

Iets wat altijd goed werkt, zijn weggeefacties. Speciale acties met leuke weggevertjes, daar loopt iedereen warm voor. Je kunt hierbij denken aan een product van jouw bedrijf, maar misschien kun je ook samenwerken met een andere lokale ondernemer en zo een leuke reclamestunt bedenken. Liever wat simpel houden? Laat dan pennen, stickers, bierviltjes of tassen bedrukken met jouw bedrijfsinformatie. Op die manier vergroot je zeker de naamsbekendheid van je bedrijf.