Hiervoor schakel je een ondernemingsrecht advocaat in!

admin

8 januari 2019

Als ondernemer hoop je misschien dat je nooit te maken krijgt met een advocaat. Maar het inschakelen van een advocaat hoeft niet te betekenen dat er sprake is van een geschil. Je kunt namelijk ook een ondernemingsrecht advocaat inschakelen voor het inwinnen van advies. Het contractenrecht is hier een goed voorbeeld van. Zo kan een ondernemingsrecht advocaat je helpen met het opstellen van een contract voor bijvoorbeeld inkoop, verkoop of algemene voorwaarden. De hulp van een advocaat is bij het opstellen van deze contracten erg handig, omdat je zo zeker weet dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. En ontstaat er een conflict over de uitvoering of nakoming van een contract tussen twee partijen? Dan kan een advocaat je bijstaan. Ben je benieuwd waarbij een advocaat ondernemingsrecht je nog meer mee kan helpen? In deze blog zetten we een aantal zaken voor je op een rijtje.

Bedrijfsopvolging

Een van de zaken waarmee een ondernemingsrecht advocaat je kan helpen is bedrijfsopvolging. Wil je bijvoorbeeld schaalvoordelen creëren door te fuseren met een ander bedrijf? Of wordt het bedrijf overgenomen? Dan kan een advocaat je helpen met dit proces. Moet er een reorganisatie plaatsvinden binnen je bedrijf? Dan is het heel fijn om te weten wat je rechten en plichten zijn. Een advocaat ondernemingsrecht kan je hierbij helpen.

Oprichting van onderneming

Wil je een besloten vennootschap, stichting of vennootschap onder firma oprichten? Dan komt hier een heleboel bij kijken. Natuurlijk moet je kiezen welke rechtsvorm je bedrijf krijgt. Bij elke rechtsvorm horen bepaalde rechten en plichten. Een advocaat kan je hierover adviseren. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan!

Insolventierecht

Geen enkele ondernemer hoopt hier ooit mee te maken te krijgen, maar het zou kunnen gebeuren dat je bedrijf failliet wordt verklaard. Een advocaat kan je helpen in het gehele proces. Zo kan een advocaat surséance van betaling aanvragen en proberen om je bedrijf te laten doorstarten. Als er geen enkele mogelijkheid meer is voor een doorstart, kan de advocaat je wel helpen om zo veel mogelijk uit je bedrijf te halen.

Huurrecht bedrijfsruimte

Verhuur je een bedrijfspand aan een onderneming? Dan is het belangrijk om een waterdicht huurcontract op te stellen. Een advocaat kan je hierbij helpen. Doordat een ondernemingsrecht advocaat op de hoogte is van alle richtlijnen en regelgeving, kun je erop vertrouwen dat je een waterdicht huurcontract hebt opgesteld. Bovendien kan een advocaat je adviseren bij huurbeëindiging, de incasso van huurpenningen en het voeren van procedures, waarmee ontruiming wordt voorkomen.