Het gebruik van internet

Steeds maar meer en meer wordt het internet in het dagelijks leven gebruikt. Dit kunnen we namelijk makkelijk observeren mits je goed om je heen kijkt en eens let op waar nou eigenlijk allemaal het internet voor wordt gebruikt. De rol van dit internet, waar we dus zo veel gebruik van maken, is dus met een flinke hoeveelheid toegenomen wat het een van de belangrijkere hulpmiddelen van deze eeuw maakt, is het niet het belangrijkst. Het internet biedt toegang tot een zee vol met informatie die allemaal klaar staat om ontdekt te worden door jou. Deze hele zee is op het internet gezet door mensen, dus is het eigenlijk zo een “voor de mens door de mens” situatie. Toch voelt het echter niet zo wanneer je het internet gebruikt. Het voelt namelijk alsof je te maken hebt met een voor jou klaarstaan de robot die jou alle informatie kan geven, en niet alsof je deze informatie van andere mensen krijgt. Het internet staat in de moderne samenleving centraal bij de meeste activiteiten en hierdoor vraag ik me af hoe we in zo een korte tijd op dit punt zijn gekomen. Lees hieronder verder.

 

De opkomst van het internet

Het internet was eerst bedoeld om vrij kleinschalig te zijn. Het werd ontworpen voor het Amerikaanse leger in de tijd van de koude oorlog, zodat zij beter konden communiceren met elkaar. Ze zochten een manier om te communiceren die niet afgeluisterd kon worden. Eerst namen louter universiteiten die de Amerikaanse overheid konden helpen deel, maar later werd het internet bekend bij burgers en werden er steeds meer netwerken toegevoegd die door iedereen gebruikt konden worden. 

 

Wat voor gebruiken zijn er, en voor wie?

De gebruiksmanieren van het internet waren aan het begin van de opkomst van het internet nog erg beperkt. Je kon niet erg veel doen met het internet omdat het eigenlijk louter voor communicatie was. Maar nu kunnen alle consumenten gebruik maken van het internet om hun eigen belangen te bevredigen. Je kunt contact houden met mensen en spelletjes spelen, of nuttig werk verrichten. Wegens dat laatste vinden ook bedrijven het internet leuk. 

Al snel gebruikten bedrijven websites. Een front end developer of javascript developer maakt hiervan zijn baan. Het designen van websites en/of het functioneel maken van een website is niet makkelijk en daarom hebben ook bedrijven vaak een handje nodig om het op te bouwen. Bedrijven zoals Kojac komen hier zo van pas.

Redactie