Gereedschap voor de echte doe-het-zelver

Gereedschap voor de echte doe-het-zelver

Ben je zelf helemaal into het opknappen van spullen of het maken van je eigen spullen? Dan ben je een echte doe-het-zelver. Speciaal voor die mensen is hier een gids voor welk gereedschap echt niet mag ontbreken in je gereedschapskist.

Boormachine

Misschien een erg voor de hand liggende keuze, maar een flex boormachine kun je wel echt zien als een onmisbaar element in je gereedschapskist. Het is een goede investering als je graag aan het klussen slaat. Maar, er zijn natuurlijk zoveel verschillende soorten boormachines en welke is nou het beste? Dat is toch echt iets waar je je goed in moet verdiepen en moet kijken naar wat je nou precies wilt. Toch is een accuboormachine erg handig voor gaten boren, maar ook voor het aandraaien van bijvoorbeeld schroeven is het een erg handige keuze. 

Cirkelzaag

Werk je graag met hout? Dan is een cirkelzaag toch ook wel onmisbaar gereedschap. Het is waarschijnlijk niet iets wat voor iedereen wordt gezien als een onmisbaar onderdeel, maar toch kan dat het wel zijn. Een cirkelzaag is handig voor het zagen van verschillende soorten hout. Het is eigenlijk wel belangrijk om te investeren in een goede cirkelzaag, puur omdat een goedkope variant niet altijd genoeg kracht heeft. Wanneer dit het geval is, is de kans vrij groot dat je cirkelzaag het begeeft na een aantal keren. Dit terwijl je juist wilt dat je gereedschap zo lang mogelijk meegaat, zodat je zoveel mogelijk klussen kunt doen zonder iedere keer een nieuw apparaat hoeft te kopen. Wil jij verantwoord omgaan met het milieu? En werk je graag met hout? Kies dan voor hout voorzien van een FSC keurmerk. Dat is hout wat op een verantwoorde manier uit de bossen is gehaald. Denk aan je ecologische voetafdruk, denk aan het milieu! 

Overige accessoires  

Naast een boormachine en cirkelzaag, zijn er nog vele andere apparaten die van pas kunnen komen bij het doe-het-zelven, maar ook bepaalde accessoires kunnen je verder helpen. 

Los van waar je mee aan de slag wilt gaan, zijn er wat overige onderdelen die eigenlijk voor veel verschillende projecten van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een waterpas, een stanleymes of een veiligheidsbril.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten schroeven, bouten, knipex tangen of sleutels die allen hun eigen functies hebben en voor verschillende projecten gebruikt kunnen worden.

Het kan dus voorkomen dat een gereedschapskist van de ene doe-het-zelver er anders uitziet dan die van de ander. Dit hangt bijvoorbeeld af van de projecten waar de doe-het-zelver mee bezig is. Ben je meer van de grote klussen, dan zijn apparaten als een cirkelzaag of bijvoorbeeld een decoupeerzaag handig om in je bezit te hebben. Maar als je meer van de wat kleine klusjes bent, is vaak hele groot apparatuur helemaal niet nodig. Het geluk heb je dat er zoveel verschillende keuzes zijn op het gebied van gereedschap, dat er voor ieder wel wat wils is!

Redactie