Gemakkelijk de boekhouding op orde met deze tip

Gemakkelijk de boekhouding op orde met deze tip

Een samenwerking tussen een boekhouder en een ondernemer kan wel eens stroef verlopen. Dit heeft natuurlijk verschillende oorzaken. Misschien is er geen goede klik, worden de gemaakte afspraken niet nagekomen of een van de grootste oorzaken: het niet op orde hebben van de administratie. Ondernemers vergeten vaak om hun uitgaven goed op te slaan. Er wordt bijvoorbeeld een bonnetje weggegooid of het bonnetje is gewoon kwijt. Het ontbreken van de juiste facturen op een belangrijk moment, voornamelijk vooraf aan een btw-aangifte kan voor veel stress en frustratie zorgen. 

Bonnen in jouw boekhouding

Ondernemers zijn het verplicht om bonnetjes te bewaren. Deze bonnen moeten dan minimaal zeven jaar bewaard blijven. Echter, veel bonnetjes verliezen inkt na verloop van tijd. Dit heeft te maken met wrijving, vocht, vet en zonlicht. Dit maakt een goede boekhouding behouden complex, want het niet houden aan de bewaarplicht kan resulteren in een boete voor de ondernemer in kwestie. Het is dus belangrijk voor zowel de boekhouder als de ondernemer om de volledige administratie goed op orde te hebben en alles overzichtelijk te bewaren. Gelukkig is het bewaren van bonnetjes in praktijk minder lastig. 

Digitale bewaring

Zoals eerder beschreven, verlopen bonnen na verloop van tijd. Een bonnetje in de portemonnee of een veelgebruikte map bewaren is daarom af te raden. Het is in dit geval verstandig om gebruik te maken van een digitale opslag. Er zijn verschillende applicaties die u kunt gebruiken. In veel gevallen is enkel het bonnetje ‘scannen’ met de camera van uw telefoon voldoende. Uw telefoon verwerkt de bon dan in de opslag. Er zijn veel boekhouders die gebruik maken van een digitaal systeem. Misschien heeft uw boekhouder een voorkeursapplicatie? Handig om dit op voorhand af te spreken om een efficiënte manier van bon verwerking te realiseren. 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verwerken van bonnetjes of de rest van uw administratie? Aarzel dan niet langer en neem contact op met Stolwijk Accountants. Deze accountant uit Haarlem is gespecialiseerd in het verwerking van uw financiële administratie. Daarnaast kan Stolwijk u ook adviseren en sturen op financieel gebied. Persoonlijke aandacht staat hierin centraal. Het voordeel van een samenwerking met Stolwijk is de mogelijk tot directe hulp. Als je een accountant of boekhouder in de arm neemt, ben je verzekerd van korte lijnen en de benodigde expertise.

Redactie