Fotografie productie uit handen geven aan een professioneel bedrijf

Fotografie productie uit handen geven aan een professioneel bedrijf

Met mooie scherpe foto’s ben je in staat om snel en effectief jouw boodschap te presenteren aan potentiële klanten. Het is als het ware het visitekaartje van je bedrijf en dat vraagt om een goede investering. Bezuinigen op kwaliteit is bezuinigen op stijl en een betrouwbare indruk. Klanten zien direct als iets even snel in elkaar gezet is. Ook voor consumenten is het uit handen geven van fotografie een verstandige keuze. Tegenwoordig zitten er veel functies op de moderne smartphones, maar dit is niets in vergelijking met een goede spiegelreflex camera, studiolampen en een geoefend fotografisch oog. Een echte fotograaf heeft ervaring waardoor hij of zij het maximale uit elke foto weet te halen en beschikt over de juiste apparatuur hiervoor.

Waarom zou je de fotografie productie uit handen geven aan een professioneel bedrijf?
Fotografie is een belangrijk onderdeel van je branding en marketing strategie. Het ontwerpen van een logo laat je bij voorkeur ook doen door een professional, dus waarom de fotografie niet? Het ziet er beter uit en verkoopt dan ook beter dan eenvoudige kiekjes die met de mobiele telefoon gemaakt zijn. Goedkope foto’s zijn duurkoop op de lange termijn omdat het onprofessioneel staat en klanten dan toch sneller geneigd zijn te kiezen voor de concurrent. Fotografie productie uit handen geven aan een professioneel bedrijf is dan ook altijd een slimme keuze. 

Foto’s op maat of stockfoto’s?
Mooie scherpe foto’s zijn altijd een investering die zich snel terugverdient, maar waar ligt nu de voorkeur? Je hebt namelijk de keuze uit op maat gemaakte foto’s of online te downloaden stockfoto’s. Het grootste nadeel van stockfoto’s is dat je niet origineel bent. Naast jou zijn er nog honderd andere die dezelfde foto gebruiken. Daardoor zijn jouw reclame-uitingen niet opvallend in de massa van reclames die de consument dagelijks te verwerken krijgt. Als het lijkt op de rest vergeten klanten snel dat ze de reclame hebben gezien en kiezen ze vervolgens voor die ene reclame-uiting die wel blijft hangen in het geheugen. Fotografie productie uit handen geven aan een professioneel bedrijf betekent een voorsprong op de massa.

Een ander groot nadeel van stockfotografie is dat ook onervaren fotografen hun foto’s kunnen aanbieden, wat ten koste gaat van de kwaliteit. Dan kunt u net zo goed zelf een paar foto’s maken. Door een professional in te huren worden uw foto’s origineel, sprankelend en vallen ze op tussen de massa van de hedendaagse reclame en foto’s.

 

Bron: diepzeekonijn.nl

 

Redactie