Energierekening bedrijfspand verlagen?

Energierekening bedrijfspand verlagen?

Als ondernemer heb je er vast mee te maken: stijgende energiekosten. Het gas wordt flink duurder door de situatie met Rusland.  Geen enkel bedrijf kan achter blijven bij de stijgende energiekosten. Hoewel het isoleren van het pand een enorme investering is, zijn er vele redenen om het te doen. Lees in onze blog meer over wat isolatie allemaal met zich meebrengt en wat je kunt doen om te besparen op je energierekening.

Tips om energierekening te verlagen

Wanneer je een bedrijfspand hebt, kan het isoleren ervan een grote impact hebben op je energierekening. Het isoleren van je bedrijfspand kan ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat, waardoor je energiekosten omlaag zullen gaan. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het isoleren van je bedrijfspand.

1. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed geïsoleerd zijn. Een goede manier om dit te doen is door dubbel glas te gebruiken of door ze te voorzien van isolatiestickers. Hier kun je gemakkelijk online glas bestellen.

2. Isoleer de muren van je bedrijfspand met behulp van isolatiematerialen zoals vloerisolatie, muurisolatie of dakisolatie. Dit zal ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat.

3. Check welke apparaten er veel energie verbruiken. Staan apparaten ook ’s nachts aan? Kies er dan voor om ze van de stroom af te halen.

Isoleren!

Wanneer je een bedrijfspand hebt, is het belangrijk om het te isoleren. Dit kan ervoor zorgen dat je minder geld uitgeeft aan de energierekening. Er zijn verschillende manieren waarop je het pand kunt isoleren. Zo kun je isolatiematerialen gebruiken of de ruimte verwarmen met een warmtepomp.

Redactie