Een lift kopen of een lift leasen?

Een lift kopen of een lift leasen?

Je lift is verouderd en toe aan vervanging. Dan sta je voor een belangrijke keuze: ga je een lift kopen of een lift leasen? In deze blog zetten we de voordelen en nadelen van beide opties op een rijtje. 

Een lift kopen

Koop je op een traditionele wijze een nieuwe lift, dan moet je in één keer fors investeren. Dit betekent dat je vooraf flink moet sparen of een lening moet afsluiten. Heb je de lift gekocht? Dan wel je wel eigenaar van de lift. Hierdoor kun je zelf bepalen door welke partij je liftonderhoud laat doen. Verder ben je als lifteigenaar verantwoordelijk voor de prestaties en beschikbaarheid van de lift. Is er een onderdeel aan vervanging toe? Dan zijn deze reparatiekosten voor jouw rekening. Bij het kopen van een lift heb je niet te maken met een vast maandbedrag, zoals bij liftlease. Maar de onderhoudskosten en eventuele reparaties moet je wel incalculeren. Net als een vervanging van de lift na 20 jaar.

Een lift leasen

Ga je een lift leasen? Bijvoorbeeld volgens een bruikleenconcept zoals M-Use®. Dan kies je voor een financieringsvorm waarbij je een nieuwe lift in gebruik neemt, tegen een vast bedrag per maand. Je hoeft dan niet in één keer een grote investering te doen voor de aanschaf van een lift. Zonder spaarpot of grote lening is het mogelijk om een nieuwe lift aan te schaffen. Het gevolg is dat de liftleverancier lifteigenaar blijft. Daarmee zijn zij ook verantwoordelijk voor de prestaties, beschikbaarheid en het onderhoud van de lift. Hiermee wordt je als ‘koper’ van de lift totaal ontzorgd. Je betaalt een vast bedrag per maand, maar zo ben je gedekt voor reparaties, onderhoud en andere diensten zoals liftkeuringen. Tot slot is de levensduur van een M-Use® lift 40 jaar, terwijl een lift die op traditionele wijze is aangeschaft ongeveer 20 jaar meegaat.

Meer over liftlease

Benieuwd in welke situaties liftlease interessant kan zijn? Of wil je weten hoe het zit met contractuele afspraken? Lees meer over het leasen van een lift.

Redactie