Een exclusief kerstpakket laat u op maat maken

admin

17 februari 2020

Als u dit jaar iets speciaals wilt doen om uw waardering voor uw personeel uit te spreken, overweeg dan om een exclusief kerstpakket voor ze samen te stellen. En wat is er exclusiever dan een kerstpakket op maat. U bepaalt dan zelf wat u in het kerstpakket doet en geeft zo namens uzelf en het bedrijf aan dat u de prestaties van uw personeel bijzonder op prijs stelt. Standaard kerstpakketten hebben een vooraf vastgesteld thema, maar uw op maat gemaakte kerstpakket komt echt van uzelf. Met een exclusief kerstpakket zal uw personeel dit jaar met een glimlach naar huis gaan.

 

Een exclusief kerstpakket hoeft niet duur te zijn

Exclusief betekent dat er geen gelijke is en dat staat niet gelijk aan duur. Bij een exclusief kerstpakket is het belangrijk dat u een boodschap afgeeft en uw personeel vertelt dat u specifiek voor hen de moeite heeft genomen. Dat kan al met één product en dat kan ook met meerdere producten. Het is belangrijk dat uw kerstpakket waardering uitspreekt en dat u er duidelijk mee aangeeft dat het van u komt. U heeft dan een unieke mogelijkheid de missie en visie van uw bedrijf nogmaals te benadrukken. Ook een belangrijke prestatie van uw personeel geeft u dan nog meer waarde. Kies producten uit die aan deze prestatie refereren en u heeft een exclusief kerstpakket te pakken dat iets zegt.

Koop uw kerstpakket met uw personeel in uw achterhoofd

Een goed exclusief kerstpakket op maat stelt u alleen samen als u weet wat uw personeel motiveert. Het is dus belangrijk dat zij constant in uw achterhoofd zitten als u met de bestelling bezig bent. Wilt u zekerheid, dan houdt u een enquête onder uw personeelsleden of stuurt u een kleine vragenlijst uit. Dit geeft voor hen aan dat u waarde hecht aan wat zij denken en het geeft u de mogelijkheid uit te vinden hoe zij gewaardeerd willen worden. Met een multiple choice enquête maakt u het zichzelf aanzienlijk makkelijker, omdat u uw personeelsleden dan alleen uit opties laat kiezen die ook realistisch zijn. 

Op maat gemaakte kerstpakketten bestellen

Kiest u voor een exclusief kerstpakket op maat, dan moet u er wel rekening mee houden dat u vaak een minimale aantal bestellingen moet doen. Meestal schommelen deze rond de 100 kerstpakketten. Deze optie is dus eigenlijk alleen geschikt als u een groot personeelsbestand heeft. Dat gezegd hebbende, niets weerhoudt u ervan om zelf op pad te gaan en de producten voor uw kerstpakketten los te kopen. Als u een klein team heeft, dan is dat misschien wel het meest exclusieve kerstpakket mogelijk.

Neem de tijd

Iedereen kan een exclusief kerstpakket samenstellen, zolang er de tijd voor genomen wordt. Begin daarom al vroeg met informeren bij uw personeel en houdt hen de rest van het jaar goed in de gaten. Besteedt u hier voldoende tijd aan, dan ziet u vanzelf hoe uw kerstpakket eruit moet komen te zien. Aan het einde van het jaar zijn deze pakketten de belangrijkste gespreksstof in uw bedrijf. Met een exclusief kerstpakket zorgt u ervoor dat deze gesprekken alleen maar lovend zijn.