Een café starten? Zo zorg je voor voldoende gezelligheid!

Een café starten? Zo zorg je voor voldoende gezelligheid!

Ondernemen in de horeca is niet voor iedereen weggelegd, het is hard werken waarbij het vooral in het begin lastig kan zijn om naamsbekendheid op te bouwen. Of het uiteindelijk een succes wordt is afhankelijk van verschillende factoren. Een goede locatie is hierbij een erg belangrijke factor. Daarnaast speelt natuurlijk het aanbod en de gezelligheid van een café ook een rol. Op dit laatste gaan we in dit artikel dieper in. 

Houten elementen

Een café staat voor gezelligheid. Hierom is het van belang om de inrichting van het café gezellig te maken. Wat veel wordt gezien zijn houten elementen. De bar, barkrukken, de meubels, kozijnen maar ook houten vloeren. Dit geeft een fijne en warme sfeer in een café. Voornamelijk de donkere en rode houten elementen zorgen voor de sfeer. Uiteraard is dit wel afhankelijk van wat je wil uitstralen. Voor een hip en modern café zal je minder snel donker houten elementen toevoegen.

Sfeerverlichting

Een erg gemakkelijke manier om gezelligheid te creëren in een ruimte is het gebruik van goede verlichting. Eén felle lichtbron is niet geschikt, meerdere kleine lichtbronnen zijn wel geschikt. Hierbij kan je denken aan kleine lampen aan de muur, maar ook kaarsen. Voornamelijk op de tafels en de bar staan kaarsen erg knus en gezellig. 

Decoratie

Elke ruimte heeft decoratie nodig om sfeer te creëren. Of het gaat om een woonkamer, keuken, restaurant of café. Een leuk bloemetje, kussentjes en muurdecoratie zorgen voor meer gezelligheid. Let hierbij wel op dat het allemaal bij elkaar past zodat er een eenheid wordt gecreëerd. Ook hier is het afhankelijk van het soort café dat je start. Bij een industriële look kun je kiezen voor metalen decoratie, bij een moderne look wat meer strakke elementen. Op basis van wat jij wil uitstralen kies je dus de decoratie. 

Redactie