Een boekhouder en een boekhoudprogramma combineren: kan dat?

admin

18 augustus 2022

Wanneer je graag als ondernemer jouw administratie uitbesteedt aan een boekhouder, kun je dit natuurlijk allemaal schriftelijk doen, maar het is handiger en sneller om dit te combineren met een online boekhoudprogramma. Op deze manier hebben jullie beiden toegang tot de financiële cijfers in een handig overzicht, en blijft jouw administratie geheel up to date. Ontdek in dit artikel waarom het handig is om je boekhouding gedeeltelijk of geheel uit te besteden bij een boekhouder, en waarom een boekhoudprogramma dit nog gemakkelijker maakt. 

Voordelen van een boekhouder

Een boekhouder denkt met je mee en is betrokken bij jouw bedrijf. Je kunt altijd terecht voor financieel en zakelijk advies en tips om alles uit je onderneming te halen. Het bespaart een hoop kostbare tijd wanneer je deze bezigheden uitbesteedt. Die tijd kun jij weer in de zaak steken! Daarnaast hebben deze professionals het overzicht en zijn zij op de hoogte van alle huidige regelgeving omtrent belastingzaken. Zo profiteer jij ook optimaal van belastingvoordelen én bespaar je onnodige kosten.

Ben jij op zoek naar een boekhouder? Op Boekhouders-Gids.be vind je handige tips voor het vinden van een geschikte boekhouder. 

Met een boekhouder een boekhoudprogramma gebruiken

Het is een goede combinatie om met jouw boekhouder gezamenlijk een boekhoudprogramma te hanteren, waar jullie beide kunnen inloggen. Zo heb jij ook globaal zicht op wat er gebeurt en kan de boekhouder alle cijfers en administratieve zaken vakkundig bijhouden en aanpassen. Wanneer je met zo’n programma werkt bespaar je tijd omdat je niet alles handmatig moet invullen, maar alles staat opgeslagen in een systeem. En voor de chaoten onder ons: je kunt zo ook geen belangrijke papieren of bonnetjes kwijt raken! 

Boekhoudprogramma’s

Een zeer goed en compleet online boekhoudprogramma van dit moment is bijvoorbeeld e-boekhouden.nl. Hiermee kun je ook factureren en kiezen voor een pakket dat aansluit op jouw wensen. Ook staan silvasoft, digibtw en Rompslomp goed bekend. Zij bieden vaak alles in 1 pakketten aan voor voordelige maandprijzen en zijn zeer gebruiksvriendelijk.