Dit zijn de gevaren van het werken als dakdekker

admin

23 december 2022

Het werken als dakdekker is belangrijk. Daken zijn immers de eerste bescherming van woningen. Dat neemt niet weg dat je wel goed moet letten op de veiligheid als het gaat om het werk van een dakdekker. Er liggen namelijk verschillende gevaren op de loer. In de eerste plaats zijn er natuurlijk gevaren op het dak zelf. Je moet wel zorgen dat je goed veilig bent en dat je er niet van af valt. Daarvoor zijn de nodige beschermingsmiddelen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Dit is alvast heel belangrijk. Er is echter nog veel meer wat je moet weten over dakdekkers.

Het gevaar van gas

Een ander belangrijk gevaar is het werken met gas. Dit kan natuurlijk ook voor allerlei problemen zorgen wanneer je er niet goed mee om weet te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan ontploffingsgevaar. Wat daarbij ook vooral van belang is om te weten, is dat dit gevaar niet alleen bestaat op het dak. Het is juist zo dat de problemen ook op allerlei andere plekken kunnen ontstaan, zoals in de auto of op de werkplaats. Als een gasfles niet goed dicht zit, dan kan dat voor lekken zorgen en dan ontstaan de gevaren al. Daarom is dit dus ook een belangrijke zaak om op te letten als dakdekker.

De meer algemene gevaren

Dan zijn er ook nog de meer algemene gevaren waar je ook als dakdekker mee te maken kan krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan het risico op verwondingen doordat je met gereedschappen werkt. Dit is natuurlijk altijd een risico. Daarnaast kan je ook met brandwonden te maken krijgen omdat je natuurlijk met de gasbrander werkt. Ook dit is een risico waar je altijd op moet letten. Het is zeker interessant om te weten dat er wel allerlei persoonlijke beschermingsmiddelen bestaan om te voorkomen dat je met dit soort verwondingen door brand of gereedschap te maken krijgt. Dat maakt het dus wel ook van belang om mee te werken.