De voordelen van rollerbanen

De voordelen van rollerbanen

Transportbanden of rollerbanen zijn in veel moderne bedrijven, zeker in de industriesector en in de landbouw, onmisbare machines om de productie en het transport van goederen en spullen ordelijk en soepel te laten verlopen. Maar wat zijn rollerbanen exact? En wat zijn de voordelen waar je als ondernemer van kunt profiteren als je ervoor kiest om betrouwbare rollenbanen van een goed merk aan te schaffen voor jouw landbouwbedrijf, transportbedrijf of industriële onderneming? 

Rollerbanen: dit zijn het!

Rollerbanen, ook wel eens foutief rollenbanen genoemd, zijn speciale banen met rollers erin die modulair in elkaar gezet kunnen worden en waarmee producten, pakjes, aardappels of uien over een langere afstand vervoerd kunnen worden naar de gewenste locatie, zoals een loods of een voorraadbak. Er zijn rollerbanen die werken via zwaartekracht, wat handig is als de producten van boven naar onder verplaatst moeten worden. Andere rollerbanen worden elektrisch aangedreven of via pneumatische kracht. Hoe de aandrijving al dan niet geregeld is, maakt verder eigenlijk niet uit. Het belangrijkste aan rollerbanen zijn de logistieke en praktische voordelen die transportbanden te bieden hebben. Lees gauw verder om te ontdekken wat transportbanden kunnen betekenen voor jouw als agrariër, bedrijfseigenaar, industrieel ondernemer of transporteur. 

Minder mankracht en energie nodig door automatisch transport

Een van de mooiste kenmerken van goede rollerbanen of transportbanden kopen, is dat je hierdoor de logistiek en het vervoer in en rond je bedrijf kunt systematiseren. Doordat je intern transport en opslag automatiseert, heb je in je bedrijf minder mankracht nodig en kost het verplaatsen van je producten, gewassen of goederen een stuk minder energie dan voorheen. Hierdoor kun je besparen op je loonkosten en houd je ook extra tijd over voor andere belangrijke werkzaamheden in je bedrijf. 

Er is in de wereld van transportbanden maatwerk mogelijk

Een groot voordeel van de keuze voor en uiteindelijk het gebruik van transportbanden, is het maatwerk dat mogelijk is als je kiest voor een betrouwbare leverancier. Bij jouw op locatie kan een specialist kijken wat de beste oplossing is qua kosten en efficiëntie en zo dus maatwerk bieden. Het voordeel? Je kiest voor de beste transportoplossing en bent een stuk voordeliger uit. Laat je gerust informeren door een expert op het gebied van rollerbanen. Goed advies en dus een goed begin is hier namelijk het halve werk!

Energie besparen bij de keuze voor niet-elektrisch aangedreven rollerbanen

Tegenwoordig zijn er prima energievriendelijke oplossingen mogelijk op het gebied van rollerbanen. Zo kun je voor een niet-elektrisch of niet-pneumatisch systeem kiezen als er vooral van boven naar onder wordt verplaatst. Wil je iets omhoog laten transporteren? Ook dan zijn er bij speciaalzaken goede oplossingen mogelijk om energie te besparen door het juiste apparaat te kiezen in jouw situatie!

 

Bron: Eslogic

Redactie