De verschillende soorten docklevellers op één rijtje

De verschillende soorten docklevellers op één rijtje

Voordat je overgaat op de aankoop van een dockleveller is het goed om te kijken welke het meest geschikt is voor jouw situatie. Er zijn een aantal verschillende docklevellers waar je uit kunt kiezen. Zo heb je de dockleveller met uitklapbare klep of een uitschuifbare klep. Deze zijn handig voor een veilige lossing door de precieze plaatsing. Wanneer je minder ruimte tot je beschikking hebt is een handbediende dockleveller een optie. Deze handzame en energiezuinige optie maakt het alsnog mogelijk om veilig te laden en te lossen zonder extra krachtbron. Wanneer je veelal werkt met bestelwagens of vrachtwagens is de combi dockleveller of de van-dockleveller aan te raden. Deze zijn speciaal ontwikkeld en flexibel in te stellen voor bestelwagen en verschillende formaten vrachtwagens. 

Vereenvoudig het laden en lossen met een dockleveller

Om de productiviteit hoog te houden is het aan te raden om te werken met een dockleveller. Dit draagt bij aan het veilig en efficiënt laden en lossen van goederen. Met een dockleveller overbrug je de ruimte tussen de vrachtwagen of de bestelbus met het laadperron. Om de veiligheid en productiviteit hoog te houden is het raadzaam om goed te kijken welke dockleveller het beste past. Hierbij kun je kijken naar de lengte, de breedte en de capaciteit van de dockleveller en de ruimte die je binnen het bedrijf hebt om de dockleveller te plaatsen. Door een dockleveller te kiezen die beschikt over de juiste capaciteit voorkom je ongelukken en gaat de dockleveller lang mee.  

Een dockleveller zorgt voor meer veiligheid

Wanneer je de juiste dockleveller hebt gevonden is het ook raadzaam om je te verdiepen in de accessoires die bij de dockleveller horen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan teenbeschermers. De meeste ongelukken binnen een bedrijf gebeuren tijdens het laden en lossen. Met een dockleveller en de extra accessoires zorg je voor meer veiligheid op de werkvloer. Diverse docklevellers en benodigdheden kun je vinden bij Dockequipment.eu. Alle producten zijn CE gecertificeerd wat bijdraagt aan de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat de dockleveller in het bedrijf past kan er een inbouwtekening worden gemaakt.

Redactie