De mogelijkheden van een kadastrale kaart

admin

2 juli 2020

Wanneer je een kadastrale kaart aanvraagt, kun je onder andere inzicht krijgen, in de perceelgrenzen van jouw pand en omgeving, maar wist je dat je als organisatie nog veel meer inzichten kunt verkrijgen? Zo kun je deze kadastrale gegevens, namelijk ook voor commerciële doeleinden inzetten. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Je leest het in dit artikel!

Geografische informatiesysteem

Een geografisch informatiesysteem, ofterwijl GIS, is een informatiesysteem waarmee je de geografische gegevens van een bepaalde omgeving inzichtelijk krijgt. Wanneer jij een zakelijke kadastrale kaart aanvraagt, krijg je informatie van het GIS. 

Deze informatie is handig, als je bijvoorbeeld je bedrijfspand wilt uitbreiden. Maar bedrijven zoals de televisie of pers, maken ook gebruik van de informatie van GIS, om het stemgedrag van per gemeente te weergeven. 

Je kunt ook gebruik maken van het geografisch informatiesysteem, voor bijvoorbeeld marketing doeleinden. Als commercieel bedrijf, kun je dan de klantgegevens combineren met (socio)demografische gegevens en uitkomsten uit onderzoeken. Vanuit deze data, kan er een strategie geformuleerd worden. 

De voordelen van GIS in jouw bedrijfssysteem

Je ziet bij een heleboel bedrijven, dat geografische gegevens nog steeds zeer van belang zijn. Denk maar eens bijvoorbeeld aan het adressenbestand van de klanten. Wanneer GIS geïmplementeerd wordt in het bedrijfssysteem, krijgen organisaties de mogelijkheid om de verschillende databronnen maximaal te benutten, voor hun eigen bedrijfsdoeleinden. 

Hoe vraag je GIS aan?

Wie graag GIS informatie wilt opvragen, kan dan simpelweg online een kadastrale kaart aanvragen. Let er wel op, dat je niet per ongeluk een particuliere kadastrale kaart aanvraagt.

Zoals je hierboven gelezen hebt, zijn er dus op zakelijk vlak, veel meer mogelijkheden met een kadastrale kaart dan in eerste instantie voor ogen is. Behalve dat het direct helder is, hoe een bepaalde omgeving is opgebouwd en waar er percelen of begroeiingen plaatsvinden, kun je deze gegevens ook implementeren in het bedrijfssysteem. Hierdoor kun je alle data maximaal benutten, waardoor je nieuwe strategieën kunt formuleren voor het bedrijf.