Bespaartips voor koopliefhebbers

Bespaartips voor koopliefhebbers

Kun jij wel wat bespaartips gebruiken? Zorg ervoor dat je niet elke maand krap bij kas komt te zitten en altijd wat centjes achter de hand hebt voor als je laptop opeens kapotgaat! Stel het kopen van die gave Volvo V60 dus nog maar eventjes uit.

Bespaartip 1: nuttige abonNEEs?

Waar ben jij allemaal op geabonneerd? De sportschool, Netflix, Videoland, Spotify, Soundcloud en misschien ook nog wel Disney+. Maak jij van deze allemaal evenveel gebruik? En besef jij je dat je eigenlijk wel zo’n €100,- per maand kwijt bent en vast zit aan deze abonnementen? Ga na wat je echt vaak genoeg gebruikt om het bedrag per maand er kwijt aan te zijn. Schrap de abonnementen die je niet vaak gebruikt en wissel ze desnoods in voor losse keren kijken. Die ene €5,- is nog wel te doen vergeleken de €20,- die je allang kwijt had kunnen zijn, toch? Daarbuiten kun je ook gratis sporten door Youtube video’s te bekijken en toch een strakke buik te krijgen. 

Bespaartip 2: Stel doelen

Een van de oudste, maar nog steeds effectiefste bespaartips is het stellen van een spaardoel. Zet een spaardoel voor een jaar. Je kunt je doel op bijvoorbeeld €4800,- zetten. Dan zet je €400,- per maand opzij om te sparen. Het is vrij fanatiek, maar zeker mogelijk! Is dit echt te veel voor jou en denk je dat je dit niet kunt? Begin dan met €250,- per maand (€3000,- per jaar). Het maakt niet uit hoe hoog het doel is, als het maar realistisch is maar wel een uitdaging blijft). 

Bespaartip 3: Meer voor minder

Dit kan op 2 manieren worden opgevat. De eerste is de meest voor de hand liggend: je hoeft niet altijd in bezit te zijn van veel spullen om je beter te voelen en een indruk op anderen te maken. Beetje cliché, maar zeker niet minder waar: mensen vinden jou leuk om jou. Niet om de kleding of accessoires. De andere manier is: als je dan toch écht iets nodig hebt (en bovenstaande punten doorlopen hebt) koop dan in outlets en tijdens de uitverkoop. Hier kun je dubbel zoveel krijgen (kwaliteit, aantal) voor hetzelfde of zelfs minder geld. Zeg nou zelf: hoe satisfying is dit?! Goedkoop shoppen = leuk shoppen!

Bespaartip 4: Hou van geld

Heel belangrijk: hou van geld. Er is niks mis met een beetje krenterigheid op zijn tijd. Hoe lekker is het dat jij je bankrekening opent en er een goed bedrag op staat? Een bedrag waar je trots op mag zijn! Zonde toch om dat getal aanzienlijk te verlagen?

Redactie