Administratie uitbesteden, waarom?

Administratie uitbesteden, waarom?

Wanneer je bedrijf nog redelijk kleinschalig is kan je je prima de administratie bijhouden, maar op het moment dat je bedrijf te groot wordt zal de administratie steeds lastiger worden en zal je verplicht worden om een overzichtelijke administratie jaarlijks te kunnen opstellen. Het liefst wil je de volle focus op het product of de dienst van je bedrijf houden, dus dan is het wellicht slim om je administratie te gaan uitbesteden.

Waar dient de administratie voor?

De administratie is het belangrijkste van heel je bedrijf, maar hoe komt dat? Naast dat al de gegevens van je bedrijf in de administratie staan is het ook een duidelijk overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Daarbij het belangrijkste staat de administratie ook centraal, namelijk de belastingaangifte die jaarlijks terugkomt. Wanneer de administratie niet volledig is bij de belasting kan je hier een flinke boete voor ontvangen.

De administratie zal moeten voldoen aan de eisen die gesteld worden door de belastingdienst. De verplichte onderdelen binnen de administratie zijn; de urenregistratie, facturen, bankafschriften, reiskosten en de bonnen. Wanneer dit op orde is zal je niet snel een boete ontvangen

Wat zijn de voordelen bij uitbesteding van de administratie

Wanneer je de boekhouding uitbesteed kan dit je een hoop tijd besparen doordat je dit uit handen geeft. Een expert is er namelijk sneller mee klaar als jij en daarbij kan jij je gewoon focussen op je bedrijf. De belangrijkste voordelen zijn dus; je bespaart een hele hoop tijd, je hebt geen kennis ervoor nodig omdat je het uit handen geeft en als laatste de regelgeving van administratie verandert erg vaak, dus wanneer je het uitbesteed weet je zeker dat je met de wetgeving in synchroon loopt.

Zoek de boekhouder die bij jou past

Wanneer je ervoor kiest om de boekhouding toch uit handen te geven, dan is het van belang dat je een goede zzp boekhouder in Oudenbosch vindt. De boekhouder neemt namelijk al je aangiftes en de rest van administratie uit handen voor je. Bedenk wel dat je er voor kan kiezen om je boekhouder de volledige administratie kan geven of een deel zodat je zelf ook wat kan doen. Boekhouders zijn hier redelijk soepel in dus ga een keer om de tafel om dit goed te bespreken.

Redactie