Aandachtspunten bij het kopen van een kantoorprinter

Aandachtspunten bij het kopen van een kantoorprinter

Bij een kantoor is printen het goed en zo efficiënt mogelijk printen van documenten natuurlijk erg belangrijk. Het printen van bepaalde documenten kosten tevens behoorlijk wat geld, maar ook de printer zelf kost natuurlijk geld. Heb je niet één maar meerdere printers nodig dan is de investering in een A3 kleuren laserprinter of andere kantoorprinter natuurlijk ook enorm. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een kantoor printer

Hoeveel wordt er exact geprint?

Voordat je op zoek gaat naar de juiste printer voor bij jou op kantoor is het belangrijk om van te voren eerst een goede inschatting te maken hoeveel er nu daadwerkelijk geprint moet worden op kantoor. Dit is natuurlijk ook per branche verschillend. Bij een administratiekantoor of bij een advocaat wordt vaak wat meer geprint. Daarbij moet ook nog eens worden afgevraagd of het belangrijk is dat deze documenten in kleur of in het zwart wit worden uitgeprint. De cartridges van een kleurenprinter zijn namelijk veel duurder dan van een zwart wit printer. Wanneer er dingen voor klanten uitgeprint dienen te worden is het altijd aan te raden dit gewoon in kleur te doen. Voor interne documenten hoeft alleen maar in het zwart te worden geprint. 

De grootte van het bedrijf

De grootte van het bedrijf speelt ook een behoorlijke rol bij het kopen van de juiste printer. Heb je namelijk zo een honderd man personeel? Dan bestaat de kans dat natuurlijk meerdere werknemers tegelijk de printer willen gebruiken. Dan is het belangrijk dat de printer ook meerdere opdrachten tegelijk kan opslaan. Anders kost het ook de werknemers te veel tijd. Daarnaast speelt ook de printsnelheid een rol. Hoeveel pagina’s kan de printer printen in 1 minuut. Dit aantal kan niet te laag zijn, want dat betekent dat je werknemers dan lange tijd op de printer moeten wachten als er een ietwat groter document wordt uitgeprint. 

Tweedehands printer kopen?

Zit je er niet op te wachten om een gloednieuwe printer te kopen? Dan heb je ook een ruime keuze uit refurbished printers voor op kantoor. Deze printers zijn officieel tweedehands printers, maar worden helemaal gecontroleerd en vervangen met nieuwe onderdelen alvorens deze weer in de verkoop gaan. Dan heb je wellicht een wat oudere versie, maar wel een printer die weer werkt als nieuw. 

Redactie