5 redenen om een zakelijke lening aan te gaan

admin

3 september 2020

Wanneer je een onderneming runt is het erg belangrijk om de juiste financiële beslissingen te nemen. Een misstap kan namelijk grote gevolgen hebben. Daarom is het vaak goed om af te wegen wanneer je een zakelijke lening nodig hebt en niet. Een zakelijke lening kan je namelijk helpen om geld te investeren in zakelijke doelen en processen. Hieronder hebben wij in samenwerking met Bridgefund alvast enkele redenen opgesteld waarom je eventueel een zakelijke lening wenst aan te gaan.

  1. Investeren in nieuwe stock

Wanneer jouw bedrijf B2B of B2C aankoopt en verkoopt is het vaak een goed idee om een zakelijke lening aan te gaan om meer stock aan te kopen. Het aankopen van extra producten kan er namelijk voor zorgen dat je meer winst kan maken en grotere klanten kan aantrekken. Wanneer een klant een grote bestelling plaatst is het vaak nodig om een zakelijke lening aan te gaan zodat de gewenste hoeveelheid stock aangekocht kan worden. Deze kleine lening zorgt ervoor dat je een grotere winst kan maken en je zakelijke activiteiten kan vergroten.

Daarnaast is het ook mogelijk dat jouw bedrijf hun activiteiten en stock wil verbreden. Wanneer jouw kledingwinkel bijvoorbeeld enkel kledij voor vrouwen verkoopt, kan het zijn dat je een contract wil aangaan met een nieuwe, populaire kledinglijn, maar evengoed ook kinderkledij wil gaan verkopen. Het is niet altijd mogelijk om het geld bij elkaar te krijgen om deze stock te bestellen waardoor je best een zakelijke lening aangaat.

  1. Aankoop van nieuwe apparatuur

Technologie staat nooit stil – en dat merk je waarschijnlijk ook wel wanneer je een bedrijf runt. Nieuwe programma’s aankopen voor je administratieve werknemers, of een nieuw POS systeem voor je front of house – het kan al snel enkele duizenden euro’s kosten.

De aankoop van nieuwe programma’s en nieuwe apparatuur is echter onontbeerlijk wanneer jij als bedrijf wil groeien en nieuwe werknemers en klanten wil aantrekken.

  1. Aankoop of huur van nieuw vastgoed

Wil jij uitbreiden of ben jij je huidige kantoren of winkel ontgroeit? Dan is het een goed idee om na te denken over het huren of aankopen van nieuw vastgoed. Dit is natuurlijk een grote kost en het is erg normaal om hier een zakelijke lening voor aan te gaan.

Het aankopen van nieuw vastgoed kan ervoor zorgen dat je meer klanten aantrekt door op verschillende locaties te openen terwijl je ook nadenkt over de scalability van je diensten en bedrijf.

  1. Investering in een wagenpark

Werknemers verwachten de dag van vandaag een bedrijfswagen. Het is dan ook vaak nodig om als bedrijf te investeren in een bedrijfswagenpark. Niet enkel kan je met bedrijfswagens werknemers bedanken voor hun inzet, je doet er ook belastingvoordeel mee en kan nieuw talent aantrekken met de belofte van een bedrijfswagen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een bedrijfswagen te leasen – dan hoef je geen zakenlening aan te gaan om bedrijfswagens aan te schaffen. Toch is het zo dat wanneer je als bedrijf bedrijfswagens aankoopt deze na verloop van tijd verkocht kunnen worden. Op die manier kan je een deel van het geïnvesteerde geld na enkele jaren recupereren.

  1. Het aannemen van nieuw talent of inhuren van professionals

Ook voor het inhuren en aannemen van nieuw talent worden er vaak zakenleningen aangegaan. De juiste werknemers inhuren kan beslissend zijn voor business deals en de ontwikkeling van het bedrijf. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven maar al te graag werknemers headhunten om aan hun talent pool toe te voegen.

Toch is het niet altijd even makkelijk voor een bedrijf om de juiste werknemers op het perfecte moment aan te nemen. Daarom is het niet ongewoon voor bedrijven om een zakenlening aan te gaan om een nieuw team in te huren of om professionals in te huren. Stel nu dat je als bedrijf graag een IT Pen-test wil laten uitvoeren om je documenten en servers te beschermen – dan kan dit heel wat kosten. Het is dan ook perfect normaal om een kleine professionele zakenlening aan te gaan om deze services te kunnen betalen.