4 dingen om te doen als je tijd over hebt

4 dingen om te doen als je tijd over hebt

Merk je dat je de laatste tijd wat meer tijd over hebt? En ben je op zoek naar een manier om die tijd op te vullen? Genoeg dingen om te doen, maar waar kies je voor? In dit artikel geef ik je vier dingen die je vandaag nog op kunt pakken. Misschien kun je ze zelfs wel alle vier oppakken. 

Cursus

Heb je stiekem altijd al je eigen nagelsalon gewild? Maar is dat er door de dagelijkse sleur nooit van gekomen? Gebruik dan de tijd die je nu over hebt voor een cursus nagelstylist. Een cursus slokt vaak niet al je tijd op en kan daardoor prima naast je huidige baan gevolgd worden. Zo komt je droom toch een stapje dichterbij. Natuurlijk hoeft dit niet perse een cursus tot nagelstyliste te zijn, maar dit kan alles zijn wat jou leuk lijkt. Vind je fotografie leuk? Kies dan voor een cursus fotografie. 

Aan jezelf werken

Dit klinkt misschien heel zweverig, maar je kunt de tijd ook goed benutten door aan jezelf te werken. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan zowel het fysieke aspect van jezelf als je mentale kant. Op fysiek gebied kun je denken aan sporten, maar ook aan het eindelijk oplossen van die rugklachten waar je al jaren mee rondloopt. Op mentaal gebied kun je gaan werken aan de dingen waar je tegenaan loopt. Merk jij bijvoorbeeld dat je vaak negatieve gedachtes hebt of dat de stress je te veel wordt? Dan kun je daarmee aan de slag gaan. Één van de manieren om hiermee aan de slag te gaan is om aan mindfulness te gaan doen, maar met iemand over je struggles praten kan ook al heel erg werken. 

Een nieuwe hobby

Nu je wat meer tijd over hebt, kun je misschien eindelijk die ene hobby gaan beoefenen. Was jij vroeger een fanatieke pianospeler? Dan kun je dat nu weer op gaan pakken. Plan hiervoor tijd in in je agenda. Zo zorg je ervoor dat je het ook echt gaat doen. Andere hobby’s die je wellicht kunt gaan oppakken zijn: schilderen, schrijven, lezen of een sportieve hobby.

Vrijwilligerswerk

Wil je je tijd nuttig besteden? Kies er dan voor om vrijwilligerswerk te gaan doen. Vrijwilligerswerk kun je op veel verschillende plekken doen. Zo kun je ervoor kiezen om bij een goed doel aan de slag te gaan, maar je kunt ook vrijwilliger worden bij de plaatselijke kinderboerderij. Het is maar net wat jij leuk vindt. 

Redactie