3 redenen voor het aanschaffen van een zakelijke creditcard

admin

12 oktober 2020

Een zakelijke creditcard kan voor veel ondernemers heel erg handig zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld online advertenties mee betalen. Misschien heb je zelf al wel een persoonlijke creditcard. Er zit niet veel verschil tussen een zakelijke en een persoonlijke creditcard. Wel heeft een zakelijke creditcard een aantal voordelen. Daardoor is het handig om een zakelijke creditcard aan te schaffen.

Werk en privé gescheiden houden

Het komt bij veel ondernemers voor dat ze met hun eigen creditcard dingen voor het bedrijf betalen. Hierdoor heb je aan het einde van de maand een hoop tel en rekenwerk. Als je een zakelijke creditcard hebt kun je heel eenvoudig de uitgaven van je bedrijf en privé scheiden. Hierdoor bespaar je jezelf een hele hoop rekenwerk. Doordat je dat niet meer hoeft te doen is er weer tijd vrij om aan je bedrijf te besteden. Ook als je bij één winkel zowel privé als voor de zaak spullen koopt is een zakelijke creditcard handig. In die situatie kun je dus eenvoudig de betalingen scheiden waardoor je later geen gedoe hebt bij je belastingaangifte.

Wettelijke regelingen voor ondernemers

Wanneer je een zakelijke creditcard hebt aangeschaft, kun je gebruik maken van een aantal fiscale voordelen en andere regelingen voor ondernemers. Je kunt als ondernemer bijvoorbeeld de btw die je betaald hebt over zakelijke uitgaven terugvragen bij de belastingdienst. Ook zijn bepaalde die je maakt aftrekbaar van de winst van je bedrijf. Dit is natuurlijk een stuk makkelijker wanneer je persoonlijke uitgaven daar niet doorheen staan. Als ondernemer zijn er een hoop fiscale voordelen die je kunt krijgen met een creditcard. Als je dit tegenover de kosten van een creditcard zet, zul je zien dat de kaart het geld zeker waard is. Zeker wanneer je bedenkt dat een creditcard bijna niks kost.

Verzekerde aankopen

Als je iets koopt met een creditcard is je aankoop bij de meeste aanbieders 90 dagen verzekerd. De verzekering geldt voor diefstal, verlies en beschadigingen. Dit is vooral voor jonge ondernemers heel fijn omdat die vaak relatief grote investeringen doen in hun eigen bedrijf. Dus als je bijvoorbeeld een nieuwe computer gekocht hebt en na een maand of twee gaat hij stuk, heb je hoe dan ook garantie. Het maakt in deze niet uit of de fabrikant wel of een garantie geeft. Dit is hartstikke fijn voor ondernemers omdat het je dus geen geld kost om een miskoop te doen. Voor veel ondernemers is dit een van de hoofdredenen om een zakelijke creditcard aan te schaffen.

Let op!

Het is van groot belang dat je altijd in je achterhoofd houdt dat een creditcardbetaling een lening is. Dus wanneer je eigenlijk geen geld hebt is het niet verstandig om een heleboel spullen te kopen met de creditcard. Je zult er dan enorm spijt van hebben wanneer je de rekening krijgt. Denk er ook aan dat een creditcardbedrijf provisie vraagt. Dit betekent dat het bedrijf een klein deel van het overgemaakte bedrag zelf houdt. Dit is in ruil voor het ‘lenen’ van het betaalde bedrag.

 

 

 

 

Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/iemand-handen-telefoon-macbook-pro-4482900/