3 redenen om in goud te investeren

3 redenen om in goud te investeren

Investeren in materialen wordt veel gedaan. Ook goud is een populair materiaal waar veel in geïnvesteerd wordt. Maar waarom zou je investeren in goud? En wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel lees je 3 redenen waarom in goud investeren een goed plan is.

voordelen

  1. Veilig

Als eerst is goud een materiaal dat niet “om kan vallen”. Goud blijft altijd in waarde. Dit betekent dat een economische crisis of in een oorlog altijd teruggegrepen kan worden naar goud. Goudbeleggen is dus veilig omdat het niet zo kan zijn dat de waarde zo erg daalt dat je er verlies op maakt. Je kan dus zeggen dat goud een stabiel beleggingsmiddel is.

  1. Eigendom

Goud is een eigendom waar je zelf de verantwoording over hebt maar ook kan je zelf bepalen wat je er mee doet. Je kan het verkopen wanneer jij wilt. Als u een keer financieel niet breed zit, kan u een aankoop overslaan. 

  1. Handelbaar

Het verkopen van je goud gaat makkelijk. Het is een materiaal dat over de hele wereld wordt gebruikt. Dus ook wat bekend is over de hele wereld. Dit houdt in dat het makkelijk te verhandelen is, waar dan ook. Daarnaast heeft goud op elke plaats in de wereld dezelfde goudprijs.

Hoe kan je beleggen in goud?

Er zijn twee mogelijkheden hoe je fysiek kan beleggen in goud: munten en baren. Goudbaren zijn blokken of kleine blokjes puur goud. Op een goudbaar staat informatie over het goud en een keurmerk. Hierbij moet je denken aan de dichtheid van het goud, producent en het gewicht. Je kan goudbaren verkrijgen in verschillende soorten gewichten. Om te beginnen bij 50 gram, maar ook kan je een kilo goud kopen.

Naast goudbaren heb je ook munten. Munten zijn ook weer te verdelen in twee soorten. Het vroegere wettelijke betaalmiddel en bullion munten. De vroegere wettelijke betaalmiddelen zijn erg oud en ook zeker nog goed te beleggen. 

Bullion munten zijn van meer waarde. Ze worden namelijk opgeslagen als doel van het beleggen in fysiek goud. Als de munt een intrinsieke waarde er op heeft staan, word de waarde verhoogt en zijn ze wereld wijd geaccepteerd. 

TIP: Bij het kopen van goud is het altijd goed om het te laten controleren of het echt is. Dit kan je zelf doen door trucjes maar het is zeker aan te raden om daar naar te laten kijken door een specialist. 

Bron: https://www.doijerkalff.nl/ 

Redactie